Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reidas magistralėje „Via Baltica“: neišsiblaivę prie vairo sėdo ir vilkikų, ir automobilių vairuotojai

Kauno ir Panevėžio kelių policijos pareigūnai jėgas suvienijo bendram tikslui – vykdyti vairuotojų blaivumo kontrolę. Abiejų miestų ekipažai reidą surengė netoli šių rajonų ribos esančio Truskavos miestelio pašonėje.
Reido akimirka
Reido akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Reidas prasidėjo dar septintą valandą ryte. Kauno kryptimi važiavę vairuotojai buvo nukreipiami į automobilių stovėjimo aikštelę, kur buvo tikrinamas blaivumas.

Dalis policijos pareigūnų taip pat tikrino ir Panevėžio link važiuojančias transporto priemones. Nepastebėti neliko ir dviratininkai, tačiau šį kartą jų gretose girtų nepasitaikė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Praėjus maždaug pusvalandžiui nuo reido pradžios, į pareigūnų akiratį pateko sunkvežimio vairuotojas. Vyras akivaizdžiai nervinosi prieš pūsdamas į alkoholio matuoklį. Netrukus prietaisas parodė, kad vairuotojas yra neblaivus. Jam nustatytas 1,20 promilės girtumas.

Vyras teigė, jog nesupranta, kodėl matuoklis neparodė nulių. Anot vairuotojo, jis alkoholį vartojo prieš pusantro mėnesio.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Kiek vėliau sustabdytas buvo ir dar vienas vilkiko vairuotojas. Estui užfiksuotas 0,60 promilės girtumas. Vyras nušalintas nuo vairavimo, iš jo paimtas vairuotojo pažymėjimas ir surašytas protokolas.

Netrukus pareigūnai į aikštelės šoną patraukti savo vilkiką paprašė ir dar vieno esto, kuris „įpūtė“ 0,67 promilės. Tą patį teko padaryti ir vilkiką vairavusiam lenkui, kuris prie vairo sėdo su 0,08 promilės, nors sunkvežimių vairuotojai privalo būti absoliučiai blaivūs.

VIDEO: Jungtinis Panevėžio ir Kauno policijos reidas prie Truskavos

Tęsiant reidą protokolą ir baudą gavo „Audi“ automobilio vairuotojas. Jis vairavo norvegiškos registracijos automobilį, kurio langai buvo akivaizdžiai per tamsūs. Nustatyta, kad šviesos pralaidumas siekia vos 42,8 procento.

Dar vienas girtas vairuotojas nustatytas iki reido pabaigos likus maždaug valandai. „Audi“ vairavusiam vyrui nustatytas 0,55 promilės girtumas. Vairuotojas neslėpė, kad išvakarėse minėjo Motinos dieną ir vartojo alkoholį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Už kelių minučių įkliuvo ir neblaivi moteris. Vairuotojai užfiksuotas 0,75 promilės girtumas. Moteris pasakojo, kad sekmadienio vakare mėgavosi šampanu, vėlai nuėjo miegoti, tačiau ryte jautėsi gerai. Nors automobilyje buvo kitų asmenų, galinčių vairuoti, prie vairo sėsti ryžosi ji pati.

Reido metu policijos pareigūnai tikrino ne tik vairuotojų blaivumą. Asmenys privalėjo pateikti vairuotojo pažymėjimą. Per reidą įkliuvo „Seat Alhambra“ vairavęs vyras. Jam teisė vairuoti jau yra atimta dėl vairavimo išgėrus. Vairuotojui paskirta bauda.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Besibaigiant reidui įkliuvo ir dar vienas vilkiko vairuotojas. 0,56 promilės „įpūtęs“ lietuvis tikino, kad gerokai įkaušęs buvo šeštadienį, o sekmadienį išgėrė vos porą butelių alaus.

To pakako, kad pirmadienio ryte policijos pareigūnai sulaikytų jo vairuotojo pažymėjimą.

Užfiksuoti ir keli vairuotojai, kurie alkoholio ragavo, bet leistinos normos neviršijo. Į alkoholio matuoklio knygą pasirašyti teko dviems lietuviams ir dviems latviams. Visiems jiems užfiksuota leistinas girtumas, nesiekiantis 0,4 promilės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Taip pat vienam vairuotojui surašytas protokolas už tai, jog šis nėra pasikeitęs vairuotojo pažymėjimo. Senojo dokumento galiojimas baigėsi dar praėjusių metų vasarį.

Reido prie Truskavos metu iš viso dirbo 13 pareigūnų. Per tris valandas Kauno ir Panevėžio jungtinės pajėgos patikrino daugiau kaip 700 vairuotojų blaivumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas