Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidas Vilniuje: geraširdis draugas, beteisiai vairuotojai ir pasiaiškinimas apie apsiliejimą vynu

Naktį iš penktadienio į šeštadienį sostinės pareigūnams surengus reidą, įkliuvo ne vienas vairuotojas – neblaivus ar neturintis teisės vairuoti transporto priemonę.Netrūko ir įsimintinų vairuotojų pasakojimų.
Naktinis policijos reidas
Naktinis policijos reidas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pareigūnų reidas prasidėjo Buivydiškių gatvėje. Čia sustabdytą „Hyundai“ automobilį vairavo vairuotojas, neturintis tam teisės. Paaiškėjo, kad praėjusiais metais vairuotojo pažymėjimo jis neteko dėl vairavimo išgėrus – pažymėjimas jam atimtas dvejiems metams. Šiam terminui nesuėjus jis vėl sėdo prie vairo.

Čia sustabdytas kitas automobilis, „Citroen“, taip pat buvo vairuojamas vairuotojo, kuris pažymėjimo neturėjo. Priežastis ta pati – pažymėjimas atimtas, nes praeityje vairuotojas varavo neblaivus, o dviejų metų terminas dar nesibaigė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naktinis policijos reidas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naktinis policijos reidas

Vėliau reidas persikėlė prie Edukologijos universiteto. Čia kylant į Ukmergės gatvę įkliuvo neblaivus vairuotojas, vairavę „Mercedes-Benz“ automobilį. Alkotesteriu patikrinus jo blaivumą paaiškėjo, kad vairuotojas neblaivus – 0,4 promilės. Vaikinas, kuris dar tik neseniai gavo vairuotojo pažymėjimą, pareigūnams aiškino, kad alkoholio nevartojo, vyko iš vakarėlio parsivežti draugės, o jį patį apipylė vynu. Pareigūnų ši istorija neįtikino.

Pareigūnams taip pat įkliuvo „Opel“ automobilis, kurį vairavo tam teisės neturintis vairuotojas. Paaiškėjo, kad jis paprašė draugo, kuris vairuotoja motinai priklausantį automobilį „Opel“, kad šis mokymuisi vairuoti paskolintų transporto priemonę. Draugas paskolino – jiedu važinėjo po miestą, kol įkliuvo pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai