Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:09 /12:03

Riaušių byloje teismas nurodė suimti kikboksininką A.Misiūną ir paskelbė jo paiešką

Riaušių prie Seimo bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį nusprendė paskirti suėmimą kaltinamajam kikboksininkui Arnoldui Misiūnui. Kaltinamasis apskritai dingęs – policija įpareigota jį surasti.
Arnoldas Misiūnas
Arnoldas Misiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anksčiau vyrui taikyta kardomoji priemonė namų areštas.

Ją nuspręsta sugriežtinti, nes A.Misiūnas nedalyvavo ankstesniame riaušių bylą nagrinėjančio teismo posėdyje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas taip pat skyrė A.Misiūnui ir kitiems posėdyje nedalyvavusiems kaltinamiesiems baudas. Kikboksininkas nubaustas 500 eurų bauda.

A.Misiūnui skyrus suėmimą, paskelbta ir jo paieška. Ją nurodyta vykdyti Šiaulių apskrities policijai.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teigimu, kaltinamasis privalo dalyvauti nagrinėjant baudžiamąją bylą, tačiau to reguliariai nedaro. Be to, jis nevykdė ir namų arešto sąlygų.

A.Misiūnui už nedalyvavimą šių metų rugsėjo 5, 19, 26 ir spalio 2 bei 3 dienomis vykusiuose teismo posėdžiuose be pateisinančių priežasčių Vilniaus miesto apylinkės teismas yra skyręs baudas, tačiau tai nepadarė teigiamos įtakos. Anot teismo, A.Misiūnas ir toliau demonstruoja nerimtą požiūrį į jo atžvilgiu vykstantį baudžiamąjį procesą.

Anot teismo, A.Misiūnas ir toliau demonstruoja nerimtą požiūrį į jo atžvilgiu vykstantį baudžiamąjį procesą.

Riaušių prie Seimo byloje teisiamam kovotojui A.Misiūnui teismas metų pradžioje jau buvo sugriežtinęs kardomąją priemonę – jam buvo nurodyta dėvėti apykoję, primena 15min.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas per posėdį vasarį sakė, kad nuo 22 val. iki 6 val. A.Misiūnas turės būti namuose, jam taip pat draudžiama dalyvauti mitinguose, masiniuose renginiuose, išskyrus sporto varžybas. Ši kardomoji priemonė galios pusę metų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Baudžiamoji byla, kurioje 87 asmenys kaltinami dėl 2021 m. rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių
Lukas Balandis / BNS nuotr./Baudžiamoji byla, kurioje 87 asmenys kaltinami dėl 2021 m. rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių

Tąsyk paskelbus, kad A. Misiūnui griežtinama kardomoji priemonė, paaiškėjo, jog teismo salėje paties kaltinamojo nėra, jis ne kartą praleidžia teismo posėdį, už tai jam buvo skirta 300 eurų baudų. „A.Misiūnas neatvyko, jis aiškina, kad atvažiuoja, kaip jam patogu, kitas žingsnis bus – suėmimas“, – tuomet sakė teisėjas M.Striaukas.

Iki pernai lapkričio A.Misiūnui taikytas rašytinis pasižadėjimas neišvyti ir registravimasis policijos įstaigoje. Prokurorai jau tada prašė suimti kaltinamąjį, nes jis praleido daug posėdžių.

Sprendžia dėl laidavimo

Rytinio posėdžio metu teismas išklausė dviejų teisiamųjų, prašančių atleisti juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Dariaus Virbalo ir Kristinos Baranauskienės artimieji, norintys tapti jų laiduotojais, sakė, kad šie žmonės labai gailisi, atlygins žalą, daugiau nenusikals.

Paskui buvo priimami nauji teisiamųjų prašymai.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Šioje byloje 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš jų 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Keturi nukentėjusieji pareiškė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą bendrai 24,5 tūkst. eurų sumai.

Per ikiteisminį tyrimą byloje apklausta daugiau kaip 300 liudytojų, tarp jų – apie 40 Seimo narių. Kaltinimai pateikti 87 asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento