Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rūkyti drąsu, atsakyti – baisu: „Priėjus policininkams, paaugliai išsigando, ėmė elgtis nerimastingai“

Į pareigūnų rankas pateko kvaišalais disponavę keturi nepilnamečiai dzūkai. Pričiupti jie elgėsi "nerimastingai". Kita vertus, iš tiesų, nerimauti yra, dėl ko.
Alytuje rūkančius paauglius gaudė policininkai
Asociatyvi iliustracija: Alytuje rūkančius paauglius, regis, nuolat gaudo policininkai. / N.Cesiulio nuotr.

„Žolę“ ar svaiginančias e.cigaretes rūkančių piliečių, tarp jų nepilnamečių, gaudymas policijai – lyg Sizifo darbas. Tačiau pareigūnai, skirtingai nei rūkantieji pasirinko neturi.

Apie dar vieno tokio pobūdžio sulaikymo epizodą pasakoja Alytaus apskrities policija.

Narkotinių medžiagų paplitimas jaunųjų piliečių tarpe kelia susirūpinimą, pažymima pranešime. Policijos pareigūnai nuosekliai mažina narkotinių ir psichotropinių medžiagų prieinamumą ir pasiūlą, kovoja su kvaišalų platintojais, didelį dėmesį skirdami jaunimo tarpe pamėgtoms susibūrimo vietoms.

Ore tvyrojo specifinis, vadinamosios „žolės“ kvapas.

Rugsėjo 21-osios popietę, vykdydami neviešą patruliavimą, pareigūnai, Jaunimo parke, pastebėjo keletą jaunuolių, kurių vienas rūkė elektroninę cigaretę.

Priėjus policininkams ir prisistačius, paaugliai išsigando, ėmė elgtis nerimastingai. Ore tvyrojo specifinis, vadinamosios „žolės“ kvapas.

Šešiolikmečio kuprinėje rasta folijos paketėlis su jame esančia, įtariama, augalinės kilmės narkotine ar psichotropine medžiaga, taip pat apie 25 eurus grynųjų pinigų. Pas kartu buvusį septyniolikmetį vaikiną rasta 11 vnt. buteliukų skysčio, skirto elektroninėms cigaretėms užpildyti.

Visi keturi (16 ir 17 metų) paaugliai sulaikyti ir pristatyti į Alytaus komisariatą, apie nepilnamečių sulaikymą informuoti tėvai.

Alytaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Alytaus VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Dėl šio įvykio Alytaus apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas