Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusas prabangiu „Mercedes“ per Lietuvą lėkė 205 km/val., o sulaikytas siūlė 5 000 rublių

Beprotišku greičiu lėkusiam rusui nepavyko papirkti pareigūnų tūkstantiniu kyšiu.
Sulaikytas visureigis
Pažeidėjo visureigis / LKPT nuotr.

Vasario 16 d. rytą, Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pareigūnai Vilniaus rajone sustabdė automobilį „Mercedes-Benz GL500“, kurį vairavo 28 m. Rusijos pilietis. Pareigūnai nustatė, kad Rusijos Federacijos Kaliningrado srityje užregistruotu automobiliu buvo kelis kartus viršytas leistinas greitis.

LKPT nuotr./Sulaikytas visureigis
LKPT nuotr./Sulaikytas visureigis

7.26 val. greičio matuoklis Vilkaviškio rajone, kelyje Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas, užfiksavo „Mercedes-Benz GL500“ skriejantį įspūdingu 205 km/val greičiu, o nepraėjus pusvalandžiui, tas pats automobilis „įsiamžino“ greičio matuoklio nuotraukoje kelyje „Via Baltica“.

Tiesa, čia buvo užfiksuotas kiek kuklesnis, „tik“ 128 km/val. greitis. Iš Kaliningrado srities pro Lietuvą „su vėjeliu“ bandęs praskrieti automobilis per valandą nuvažiavo iki Vilniaus, o apie 9 val. jau buvo sustabdytas netoli pasienio su Baltarusijos Respublika.

Prabangaus „Mercedes-Benz“ vairuotojas bandė išvengti atsakomybės dėl užfiksuotų pažeidimų, rašoma LKPT pranešime.

Gresiančio teisės vairuoti atėmimo ir 550 eurų baudos norėjęs išvengti vyras siūlė pareigūnams iš pradžių 3 tūkstančių, o vėliau – 5 tūkstančių Rusijos rublių (82 eurų) kyšį.

28 m. kaliningradietis buvo pristatytas į policijos komisariatą ir uždarytas į areštinę, policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d. dėl galimos vairuotojo nusikalstamos veikos.

15min primena, kad 2016 m. pavasarį mūsų šalies pareigūnams teko tramdyti Bulgarijos pilietį, po Lietuvą taip pat beatodairiškai skraidžiusiam „Mercedes-Benz G55 AMG“ visureigiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai