Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sadistiškos žmogžudytės byla: alytiškis lygintuvu užtalžė sugėrovą, nes šis nusišlapino ne vietoje?

Trečiadienį Kauno apygardos teismas ėmėsi nagrinėti kraupiai vasarį viename Alytaus daugiabutyje pasibaigusių išgertuvių bylą, kurioje Albinas Matonis kaltinamas lygintuvu uždaužęs, peiliu subadęs, o vėliau dar ir įkaitinta lyginimo priemone tikrinęs, ar nėra gyvybės požymių, savo ilgametį draugą.
Albinas M. Kauno apygardos teisme
Albinas Matonis Kauno apygardos teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

64-rių metų Albinas Matonis kaltinamas tuo, kad 2016 m. vasario 27 d. apie 18.30 val. savo bute, esančiame Alytuje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto su nukentėjusiuoju 71-rių metų Rimu J. metu tyčia sudavė ne mažiau kaip devynis smūgius įkaitintu lygintuvu į įvairias kūno vietas.

Po to jis griebėsi peilio ir sudavė ne mažiau kaip 4 smūgius peiliu į galvos sritį, nuo ko nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Alkoholio paskatintas pykčio priepuolis tuo nesibaigė. Norėdamas įsitikinti, ar nukentėjusysis mirė, įkaitintu lygintuvu priliesdamas Rimo J. kūną, kaltinamasis padarė jam terminius II° nudegimus pilvo ir klubo srityje.

Nepasitikėjęs šiuo tikrinimo būdu, tyrimo metu nenustatytą skaičių kartų jis dar ranka spaudė nužudytojo krūtinės ląstą, tuo padarydamas jam krūtinkaulio tiesioginį lūžį ir dešinės pusės II-VIII šonkaulių imtinai ir kairės pusės II-IV šonkaulių imtinai netiesioginius lūžius.

Norėdamas įsitikinti, ar nukentėjusysis mirė, įkaitintu lygintuvu priliesdamas Rimo J. kūną, kaltinamasis padarė jam terminius II° nudegimus pilvo ir klubo srityje.

Pasak šioje byloje liudijusio nužudytojo ir kaltinamojo kaimyno Juozo, abu jie buvo ilgamečiai draugai. Anksčiau tarp jų didesnių konfliktų nėra buvę.

„Tą dieną ir aš buvau užsukęs pas juos. Išgerdavome kartu karts nuo karto. Vyrai nekonfliktavo. Pasėdėjau pusvalandį ir palikau juos. Rimas ruošėsi eiti pas savo podukrą. Nenuėjo. Ramus jis žmogus buvo“, – teigė bylos liudytojas.

Pasak Juozo, blaivas kaltinamasis A.Matonis buvo toks, kad nors prie širdies dėk, o štai užgėręs virsdavo sunkiai suvaldomu.

„Kai pas jį ateidavai, jis užrakindavo iš vidaus duris ir paimdavo raktą. Norėdamas išeiti, turėdavai jį iškirsti, kitaip neišleis. Būdavo, pasišvaistydavo peiliais. Ar džiaugiuosi, kad tą lemtingą dieną išėjau laiku? Taip. Būtų ir mane nudobęs arba žmogžudyste apkaltinęs“, – tikino vyras.

Apie tai, kad kaimynas nužudė kaimyną, jis sužinojo iš policijos.

„Baisu, ką jis padarė su draugu. Kaip koks sadistas. Smilkiniai subadyti. Galva lygintuvu apdeginta. Visas sumaitotas...Dėl ko kilo konfliktas? Nužudytasis nelaikė šlapimo, gal nusišlapino kur A.Matonio bute nevietoje, tai šeimininkas ir užpyko. Kiek suprantu iš bylos medžiagos, taip ir buvo. Net laidotuvėse nebuvau. Taip liūdna buvo“, – susimąstė vyriškis.

Iš bylos medžiagos aišku, kad tą dieną abu sugėrovai išgėrė apie 6 litrus alaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento