Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šalčininkų policininkė girtus žmones pakelėse gelbėja net per savo laisvadienius

Pareigūnė ne tarnybos metu išgelbėjo moters gyvybę, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Pranešime primenama, kad tai jau ne pirmas atvejis šios policininkės gyvenime, kuomet ji ne tarnybos metu stengiasi būti atidi ir profesionali visuomenės saugumo sergėtoja, nesureikšmindama pačių piliečių neatsakingumo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vilniaus VPK nuotr.

Šalčininkų r. policijos pareigūnė išgelbėjo gyvybę sąmonę praradusiai moteriai – ji galėjo tapti nusikaltimo auka ar paprasčiausiai numirti laiku nesuteikus būtinos medicininės pagalbos.

Rugpjūčio 18 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnė ne tarnybos metu, laisvalaikiu sportuodama, kelio Šalčininkai–Milvydai šalikelėje, pastebėjo gulinčią moterį, kurios kojos buvo važiuojamojoje kelio dalyje. Pareigūnė nesutriko, neliko abejinga – apžiūrėjo sąmonę praradusią moterį. Pastaroji į dirgiklius nereagavo, sunkiai kvėpavo, veidas pamėlynavęs. Suteikus būtinąją medicininę pagalbą, moteris atsigavo, tačiau savarankiškai atsistoti negalėjo, nes buvo neblaivi.

Pareigūnę suglumino kitų eismo dalyvių elgesys ‒ mašinų ir dviračių vairuotojai šalikelėje gulinčią moterį tiesiog apvažiuodavo.

Tokios būklės moteris galėjo tapti nusikaltimo auka, žūti po transporto ratais ar paprasčiausiai numirti laiku nesuteikus būtinos medicininės pagalbos. Nelaimėlė buvo perduota giminaičiams.

Pareigūnę suglumino kitų eismo dalyvių elgesys ‒ pravažiuojančių automobilių vairuotojai ir dviratininkai šalikelėje gulinčią moterį tiesiog apvažiuodavo. Nė vienas ne tik nesustojo, bet ir neiškvietė pagalbos.
Beje, ta pati pareigūnė 2020 m. žiemą, sniego pusnyje, pastebėjo gulintį bejėgiškos būklės neblaivų vyrą, kuriam, neleisdama sušalti, analogiškai, ko gero, išgelbėjo gyvybę.

Būkime dėmesingi kitų žmonių nelaimei ir padėkime tiems, kurie dėl savo bejėgiškos būklės ar neatsakingo elgesio atsiduria gyvybei pavojingose situacijose, prašo policijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas