Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone įkliuvo kontrabandos nešikais dirbantys jaunuoliai

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė tris kontrabandininkus, į Lietuvos gilumą gabenusius 3 tūkst. pakelių rūkalų. Vilniaus ir Šalčininkų rajono gyventojai užsidirbo vieną baudžiamąją ir dvi administracines bylas.
Nešikų gabenta kontrabanda
Nešikų gabenta kontrabanda / VSAT nuotr.

Trečiadienį ryte VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Mikantonių kaimu esančiame Velniaraisčio miške užfiksavo įtartiną trijulę. Ji su nešuliais ant pečių buvo spėjusi nueiti apie 100 metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija linijos.

Sparčiai ėjusių nešikų sulaikymui buvo pasitelktas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Visus tris kontrabandininkus keturkojis susekė ir padėjo sulaikyti ties Mikantonių kaimu, jo prieigose esančiame miške.

Paaiškėjo, kad čia tūnoję trys vyrai, 19, 20 ir 21 metų Vilniaus bei Šalčininkų rajono gyventojai, nuo valstybės sienos į Lietuvos gilumą nešė 6 dėžes cigarečių „NZ Gold Superslims“, iš viso 3 tūkst. baltarusiškomis banderolėmis pažymėtų pakelių.

Visi trys sulaikytieji neturėjo leidimų būti valstybės sienos apsaugos zonoje, o du iš jų anksčiau jau yra bausti už šį pažeidimą.

Trijulei dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo ir pasienio teisinio režimo pažeidimų – administracinių bylų teisenos.

Už sienos pažeidimą Vilniaus ir Šalčininkų rajonų gyventojams gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų, už neteisėtą disponavimą rūkalais – baudos nuo 2896 iki 5792 eurų, už privalomų leidimų neturėjimą – baudos iki 147 eurų.

Po apklausų kontrabandininkai paleisti, o jų gabentos cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai