Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas posūkis sargo nužudymo byloje: jaunuoliai įtariami subadę ir dar vieną vyrą

Sausio 7 dieną dingusio sargo nužudymą tiriantys Vilniaus kriminalistai atskleidė dar vieną kraupų nusikaltimą. Sausio 10 dieną Alytaus miškelyje, po medžių šakomis buvo rastas dar nuo praėjusių metų lapkričio ieškotas vyras. Paaiškėjo, kad du iš trijų sargo nužudymu įtariamų jaunuolių galimai prisidėjo ir prie šio vyro mirties, kartu su jais veikė dar vienas bendrininkas.
Aurimas Jaruševičius ir įtariamasis nepilnametis
Aurimas Jaruševičius ir įtariamasis nepilnametis / 15min nuotr.

Paaiškėjo, kad du iš trijų ciniškai ir itin žiauriai sargą nužudžiusių įtariamųjų – penkiolikmetis K.S. ir devyniolikmetis Aurimas Jaruševičius kartu su dar vienu bendrininku A.G. (gimusiu 1992 m.) nužudė dar vieną vyrą (gimusį 1960 m.), kuris buvo ieškomas nuo 2017 m. lapkričio 10 d.

Vyro lavonas su durtinėmis juosmens ir šlaunies žaizdomis aptiktas š. m. sausio 10 d. apie 12 val. Alytuje, Pabalių g., krūmuose.

Kaip jau rašė 15min, tądien rastas negyvas 57 metų Zenonas Merkevičius. Vyro kūnas buvo paslėptas miškelyje, užmaskuotas medžių šakomis. Jis rastas jau irimo stadijos.

Bylą kuruojantis prokuroras Tomas Čepelionis informavo, kad 25 metų amžiaus A.G. buvo suimtas trims mėnesiams dar praėjusį sekmadienį.

Visiems trims įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl nužudymo. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, informuoja Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Beje, A.Jaruševičius kitą pirmadienį, kartu su dar vienu vaikinu, bus teisiamas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kraupus nužudymas

15min primena, kad Mamavio kaime sargu dirbęs Marijanas Siniavskis dingo sausio 7 dieną, sekmadienį, o po dviejų dienų rastas sudegintas jo automobilis ir kūnas bagažinėje

Į lemtingą naktinį užpuolimą sekmadienį išsiruošė bičiulių trijulė: vilnietis T.Putys, ir dar vienu nužudymu įtariami 19-metis alytiškis A.Jaruševičius ir dar vienas 15-metis iš Alytaus. Jaunuolių taikiklyje buvo 2 tonų dyzelinių degalų talpa.

Sargas per įsibrovimą stojo aršiai ginti turto.

Tikriausiai vagys neplanavo jo žudyti, tačiau griebėsi smurto, nes nesitikėjo tokio aršaus pasipriešinimo. Kita vertus, peilį, kuris neabejotinai prisidėjo prie sargo gyvybės atėmimo, jaunuoliai buvo atsivežę su savimi, ruošdamiesi nusikaltimui.

VIDEO: Prokuroras atskleidė esminius sargo nužudymo užkulisius

Pagal atkuriamą nusikaltimo scenarijų panašu, kad sargas T.Putį pasitiko visai ne kaip vagį ar juolab būsimą budelį, o tiesiog seną pažįstamą. „Jis išėjo pasikalbėti, kaip sekasi“, – anksčiau minėjo T.Čepelionis.

O kas buvo po to, kodėl pokalbis pasisuko iki nužudymo? „Įvyko konfliktas“, – lakoniškai apibūdino prokuroras.

Prokuratūros duomenimis, į bagažinę sargą nusikaltėliai įdėjo jau negyvą, o tuomet, slėpdami įkalčius, įžiebė ugnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai