Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saugaus eismo Žemaičių gatvėje neužtikrinusiam „Kauno vandenų“ darbų vadovui gresia bauda

Daug aistrų pirmadienį sukėlusi vandentiekio avarija, kai išsiliejęs ir greitai užšalęs vanduo Žemaičių gatvę pavertė čiuožykla, neliko be atsako. Už neužtikrintas saugaus eismo sąlygas, ko pasėkoje įvyko nevaldomi automobiliai daužėsi vienas į kitą, į namus, nulaužė dujų vamzdį, gedimą šalinusios bendrovės „Kauno vandenys“ darbų vadovui L.G. gresia piniginė bauda nuo 100 iki 500 litų.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gyventojai nuo pat ryto negailėjo piktų žodžių komunalinėms tarnyboms, nes jos nereagavo į prašymus pabarstyti ledą smėliu ar druska. Tik į pavakarę čiuožykla virtusi gatvė buvo pagaliau pabarstyta. Žmonių skundai ir priekaištai pasirodė esantys ne be pagrindo, kaip dažnai mėgsta aiškinti savo darbo tinkamai neatliekančių komunalinių tarnybų vadovai.

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai praneša nustatę, kad sausio 30 d. bendrovės „Kauno vandenys“ avarinės tarnybos darbų vadovas L.G., pradėdamas vandentiekio avarijos likvidavimo darbus, neužtikrino darbo vietoje saugaus eismo, laiku nesiėmė priemonių, kad būtų uždraustas ar apribotas eismas Žemaičių gatve, todėl pažeidė Kelių eismo taisyklių 248 punktą, kuris sako: „Pareigūnai (asmenys), atsakingi už kelių, kelio statinių priežiūrą ir įrangą, privalo juos prižiūrėti taip, kad jų būklė atitiktų nustatytuosius eismo saugumo reikalavimus“, o taip pat ir 249 punktą: „Asmenys, organizuojantys darbus kelyje, turi užtikrinti, kad darbo vietos kelyje (gatvėje) ar šalia kelio (gatvės) būtų aptvertos ir pažymėtos reikiamais kelio ženklais, atitvarais ir nukreipiamaisiais įtaisais, o tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui – ir šviesomis. Taisomuose kelių (gatvių) ruožuose dirbantys asmenys nustatytaisiais atvejais ir tvarka gali reguliuoti eismą“.

Įvertinus šiuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus,  L.G. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 160-2 straipsnio 3 dalį „Darbų gatvėse vykdymo, techninių eismo reguliavimo priemonių įrengimo ir
priežiūros bei kitų eismo saugumo reikalavimų pažeidimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas