Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį dėl neatsakingo vairavimo sudėtingomis sąlygomis sužeisti 37 žmonės

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, savaitgalį, gruodžio 9–11 d., šalies keliuose įvyko 30 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti 37 žmonės. Laimė, pranešimų apie eismo įvykius, kuriose žuvo žmonės, policija negavo.
Avarija Panevėžyje
Avarija Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Gruodžio 9 d., penktadienį, keliuose įvykus 15 eismo įvykių, buvo sužeista 16 žmonių.

Šeštadienį, gruodžio 10 d., įvyko 6 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 8 žmonės.

Sekmadienį, gruodžio 11 d., įvyko 9 eismo įvykiai, kuriuose sužeista 13 žmonių, vieno eismo įvykio metu buvo sužeistos dvi nepilnametės pėsčiosios.

Per 3 savaitgalio dienas policijos pareigūnai užregistravo 168 techninius eismo įvykius, šiuose įvykiuose žmonės nebuvo sužeisti.

Eismo įvykiai, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai:

Gruodžio 9 d., (penktadienį), apie 15.50 val. Širvintų r. kelyje Vilnius-Panevėžys 52 km kavinės kieme, 45 m. moteris, vairuodama automobilį „Opel Signum”, važiuodama atbuline eiga, atsitrenkė į stovėjusio automobilio „Renault Laguna“ dešinės pusės sparną ir sužalojo prie automobilio stovėjusį 58 m. vyrą, kuris dėl traumos buvo pristatytas į ligoninę.

Penktadienį, 16.50 val., Šalčininkų r., Jašiūnų mstl. prie autobusų stotelės automobilis „Audi“, kurį vairavo 19-metis jaunuolis, nepraleido pėsčiųjų perėja ėjusios 19-metės merginos ir ją partrenkė. Dėl sunkaus sužalojimo jauna pėsčioji paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių.

Penktadienį, 20.15 val. Šiauliuose, Tilžės g., 21 m. jaunuolis, vairuodamas automobilį „Mitsubishi Galant“, tamsiu paros metu kliudė per pėsčiųjų perėją ėjusį 62 m. vyrą. Sužeistas pėsčiasis dėl daugybinių kūno sužalojimų gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje.

Gruodžio 10 d., (šeštadienį), apie 08.10 val. Utenoje, Aušros g. 45 m. vyras, vairuodamas taksi automobilį „Audi A6“, partrenkė neleistinoje vietoje per kelią ėjusią 77 m. pėsčiąją. Dėl patirtų sužalojimų senjorei buvo suteikta skubi medicinos pagalba.

Šeštadienį, apie 17.30 val., Panevėžio r., Dembavos k., automobilis „Mercedes-Benz“, kurį vairavo 38 m. vyras, kliudė Pajuosčio pl. iš kairės pusės per važiuojamąją dalį neapšviestame kelio ruože ėjusį tamsiai apsirengusį, šviesą atspindinčios liemenės nevilkėjusį 57 m. pėsčiąjį. Vyras dėl patirtų traumų paguldytas į ligoninę, jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Šeštadienį, apie 18.10 val. Alytuje, Ulonų g., automobilis „Škoda Superb“, vairuojamas LR Seimo nario Juliaus Sabatausko, pėsčiųjų perėjoje kliudė neblaivų 33 m. pėsčiąjį, kuris iš eismo įvykio vietos pasišalino, tačiau vėliau buvo surastas. Neblaiviam pėsčiajam buvo nustatytas sunkus, 2,51 prom., girtumas, dėl kojos nubrozdinimų jis gydomas ambulatoriškai.

Gruodžio 11 d., (sekmadienį), 15.51 val., Panevėžio m., Projektuotojų g. automobilis „VW Touareg“ įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, kliudė autobusą „Carrocera“ ir šaligatvio bortelį. Eismo įvykio metu apgadinti abu automobiliai nukentėjo automobilyje VW važiavęs neblaivus 28 m. keleivis, kuriam ligoninėje buvo nustatyti šonkaulių lūžiai, ir vidutinis, 1,22 prom. girtumas.

Žaliųjų Ežerų gatvėje, 20-metė, vairuodama automobilį „Subaru Forester“, dėl slidžios kelio dangos jo nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir atsitrenkė į medį.

Gruodžio 11 d. 16.12 val. Vilniuje, Žaliųjų Ežerų gatvėje, 20-metė, vairuodama automobilį „Subaru Forester“, dėl slidžios kelio dangos jo nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir atsitrenkė į medį. Įvykio metu nukentėjo šio automobilio keleivė, 54 m. moteris, kuri dėl raktikaulio lūžio gydoma ambulatoriškai.

Sekmadienį, 17.30 val., Panevėžio r., Mitriūnų kaime, 21 m. vyras, vairuodamas automobilį „Opel“, nepastebėjo važiuojamąja kelio dalimi ėjusio ir dviratį besivedančio pėsčiojo ir jį partrenkė. Dviratį vedęs vyras vilkėjo striukę su šviesą atspindinčiais elementais, dėl sužalojimų jis buvo pristatytas į ligonę, kur jam buvo nustatytas 2,14 prom. girtumas, dėl kojos traumos vyras gydomas ambulatoriškai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šią savaitę, gruodžio 12–18 dienomis, Lietuvos ir daugelio Europos šalių keliuose vyksta Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotos vairuotojų blaivumo kontrolė priemonės. Visiems eismo dalyviams primename, kad dalyvaujant eisme būtina atsižvelgti į oro sąlygas ir kelio būklę, eisme dalyvauti atsargiai ir drausmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai