Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 01

„Savaitgalis buvo tragiškas“: prakaitą lieję gelbėtojai papasakojo, kuo taip nusivylė

Vasara pakeitė žūties rizikas: didžiausias pavojus – ne gaisrai ir net ne avarijos. „Savaitgalis buvo tragiškas“, – be pagražinimų įvardijo gelbėtojai, kas dėjosi pastarosiomis paromis, kalbėdami apie skenduolius. Prasidėjus liepos mėnesiui, už nugaros jau liko trečdalis vasaros: kokias gaisrų, avarijų bei skendimų tendencijas pranašauja viso birželio įrašai juoduosiuose specialiųjų tarnybų metraščiuose?
Ringaudų karjere rastas nuskendęs paauglys
Asociatyvi iliustracija / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Vasariškais tapę orai daugeliui pakeitė gyvenimo ritmą – žmonės ieško atgaivos prie vandens telkinių, kai kam tuo pačiu tenka ir daugiau keliauti. Šios sezoninės aplinkybės didina ir kai kurias rizikas – avaringumą, skendimo pavojų. Kita vertus, niekur nedingsta ir, atrodytų, su šaltuoju sezonu labiau susijusi aktualija – atviros ugnies naudojimas.

Nuo laukų ar laužo deginimo iki atmestinai namie paliktos cigaretės – potencialiai žmogui pražūtingų gaisrų faktorių esama ne vieno.

15min žvilgsnis į praėjusį birželį – per specialiųjų tarnybų statistikos prizmę apie apmaudžias žūtis, kurių per vasaros trečdalį dėl įvairių priežasčių nepasisekė išvengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas