Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalis Lietuvos keliuose – 1 žuvęs, 52 sužeisti, 130 girti

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, savaitgalį mūsų šalies keliuose įvyko 40 eismo įvykių. Vieno eismo įvykio metu žuvo žmogus, 47 m. vairuotojas.
Peugeot ir Ford susidūrimas
Peugeot ir Ford susidūrimas / LKPT nuotr.

Per tris paras eismo įvykiuose buvo sužeisti 52 žmonės, tarp sužeistųjų – 11 nepilnamečių. Sužeisti 3 nepilnamečiai pėstieji (du vaikai buvo partrenkti dviračiais), 3 nepilnamečiai dviratininkai, 2 automobilių keleiviai, 1 motociklo ir 1 mopedo vairuotojai ir 1 mopedo keleivis.

Savaitgalį net trečdalyje eismo įvykių dalyvavo dviračiai, sužeista 14 žmonių. Taip pat penktadienio–sekmadienio įvykiuose buvo sužeista 13 automobilių keleivių ir 9 vairuotojai, 7 pėstieji, 3 motociklų ir 3 mopedų vairuotojai, 2 motociklų keleiviai ir 1 mopedo keleivis.

Neblaivūs vairuotojai savaitgalį dalyvavo 22 eismo įvykiuose, 5 neblaivių vairuotojų sukeltuose įvykiuose buvo sužeisti žmonės.

Per 3 paras policija užregistravo 195 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo, nustatė 130 neblaivių vairuotojų, iš kurių net 74 asmenų girtumas viršijo 1,5 promilės. Taip pat nustatyti 355 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimai, išaiškintas 131 neblaivus dviratininkas.

Penktadienio naktį, 00.41 val., Šalčininkų r., kelyje Vilnius–Lyda, neblaivus 28 m. vyras, vairuodamas automobilį „Peugeot 806“, lenkė ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Ford Transit“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio ir atsitrenkė į lenkiamą automobilį, po susidūrimo nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Eismo įvykį sukėlusiam vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 2,56 prom. girtumas. Vyras vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti, automobilis buvo neapdraustas. Trys kartu važiavę keleiviai buvo pristatyti į ligoninę.

Penktadienio ryte, 7.04 val. Panevėžio r., Keravos k., nuo kelio nuvažiavo teisės vairuoti neturinčio, neblaivaus 40-mečio vyro nesuvaldytas automobilis „Volvo“, kurio vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 1,75 prom. girtumas. Vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Penktadienio vakare, 18.57 val. Vilniuje, Žalgirio g., 24 m. vyras, būdamas neblaivus, nesuvaldė vairuojamo automobilio „Mercedes Benz E320“, atsitrenkė į septynis transporto priemonių grūstyje stovėjusius automobilius ir apsivertė. Eismo įvykio metu buvo apgadinti aštuoni automobiliai.

Šeštadienio ryte, 9.30 val., Palangoje, Liepojos pl.–Elijos g. sankryžoje, 57 m. moters vairuojamas automobilis „VW Polo“, sankryžoje sukant į kairę, nepraleido ir susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu „Toyota Avensis“, kurį vairavo 23 m. Latvijos pilietis. Eismo įvykio metu buvo sužaloti 9 žmonės: automobilio „VW Polo“ vairuotoja ir du keleiviai, kurie dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių, kartu važiavę keleiviai, 39 m. vyras ir 44 m. moteris taip pat gydomi ligoninėje, dar du keleiviai, 26 m. moteris ir 22 m. vyras gydomi ambulatoriškai. Automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojas ir kartu važiavusi 18-metė keleivė taip pat dėl daugybinių sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Gegužės 12 d. 20.50 val., Trakų r., kelio Trakai–Vievis 10-ame km, automobilis „Audi 100“, vairuojamas 47 m. vyro, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu vairuotojas žuvo.

Šeštadienio vakare, apie 20 val. Rokiškio r., kelio Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys 23-ame km, policijos tarnybinis automobilis „VW Kombi“, vykdamas į iškvietimą su įjungtais specialiais šviesos ir garso signalais, lenkimo metu įvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su ta pačia kryptimi važiavusiu bei į kairę sukusiu automobiliu „VW Golf“. Įvykio metu sužeistas automobilio „VW Golf“ 21 m. vairuotojas paguldytas į ligoninę, sužeista 36 m. policijos pareigūnė dėl sužalojimų gydoma ambulatoriškai.

Sekmadienio vakare, 20.23 val., Kelmės r., Užvenčio sen., Volungių k., ribose, kelyje Užventis–Šaukėnai–Kuršėnai, 34 m. vyras nesuvaldė vairuojamo motociklo „Suzuki“, kuris kelyje apvirto. Įvykio metu daugybinius sužalojimus patyrė motociklo vairuotojas ir kartu važiavusi 35 m. keleivė.

Sekmadienį, 22.21 val. Vilniuje, Vinco Kudirkos–Pamėnkalnio g., sankryžoje, 39 m. moteris, vairuodama automobilį „Hyundai“, partrenkė neleistinoje vietoje per kelią bėgusį 13-metį pėsčiąjį. Sužeistas paauglys dėl patirtų traumų paguldytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad gegužės 14–20 d., mūsų šalies keliuose vyksta Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota policinė prevencinė priemonė, skirta tikrinti krovinines transporto priemones, autobusus ir jų vairuotojus. Šią prevencinę priemonę, truksiančią visą savaitę, vykdys 8 šalių kelių policijos pajėgos: Belgijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Lietuvos, Suomijos, Vengrijos, Vokietijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas