Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalis ugniagesių akimis: 90 užgesintų gaisrų, į sieną ir tvenkinį įlėkę automobiliai

Per praėjusias keturias paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 90 gaisrų ir atliko 88 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus, informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sekmadienį, 6.04 val., Kauno rajone, Garliavos seniūnijoje, Ilgakiemio kaime, atvira liepsna degė automobilis „Volvo XC60“. Gesindamas gaisrą, ranką apdegė vairuotojas. Jį vietoje apžiūrėjo medikai. Gaisro metu išdegė automobilio salonas, stogas ir variklio skyrius.

Tą pačią dieną, 11.36 val., Šilalės rajone, Laukuvos seniūnijoje, Ręsčių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus, sudegė namų apyvokos daiktai.

Lapkričio 2-osios naktį, 1.40 val., gyvenamasis namas atvira liepsna degė Joniškio rajone, Skaistgirio seniūnijoje, Taučiūnų kaime. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu namas sudegė.

Apie 15 val. Klaipėdos ugniagesiai skubėjo į Poilsio gatvėje įsikūrusius Svečių namus. Jų rūsyje tvyrojo daug dūmų, o bendrojo naudojimo koridoriuje degė elektros laidai, esantys po medinėmis lentelėmis. Gaisro metu išdegė elektros paskirstymo dėžutė, apdegė laidai ir 5 kv. m medinių lentelių rūsyje.

17.22 val. Klaipėdoje, Liepų gatvėje, AB „Klaipėdos mediena“ sandėlyje, pjuvenų surinkimo ciklono ventiliatoriuje, degė pjuvenos. Ciklonas – 15 m aukščio. Ugnis į pastatus nepersimetė. Iki atvykstant ugniagesiams, gaisrą miltelių gesintuvais gesino įmonės darbuotojai.

Apie 23 val. Vilniuje, Pušų gatvėje, iš medinio daugiabučio antrojo aukšto veržėsi dūmai. Vieno iš butų sandėliuke degė drabužiai ir namų apyvokos daiktai. Gaisro metu išdegė sandėliuko vidus, koridoriuje apdegė ir buvo išardyta 5 kv. m sienos ir 1 kv. m lubų. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Šeštadienio naktį, 3.41 val., gautas pranešimas apie gaisrą Raseinių rajone, Ariogalos seniūnijoje, Paliepių kaime. Ten liepsnojo ūkinis pastatas. Atvykus ugniagesiams, medinė jo dalis jau buvo sudegusi ir sukritusi. Gaisro metu taip pat sudegė mūrinės pastato dalies stogas, 2 rulonai šiaudų, apie 150 kg grūdų, apie 2 kub. m malkų. Sudegė ir šalia pastato pririštas šuo. Kitą šunį išgelbėjo ugniagesiai.

17.27 val. dar vienas ūkinis pastatas atvira liepsna degė Šilutės rajone, Gardamo miestelyje. Gaisras kilo mūrinėje pastato dalyje, kurioje įrengta katilinė. Virš kūrenamo šildymo katilo užsidegė šienas. Gaisro metu apdegė 5 t šieno, sudegė dalis stogo dangos.

Vėlų pirmadienio vakarą ūkinis pastatas liepsnojo ir Kaišiadorių rajone, Žiežmarių seniūnijoje, Kulukiškių kaime. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu taip pat sudegė jo sienos, perdanga, viduje sukrautos medinės lentos, namų apyvokos daiktai, apdegė apie 20 kub. m ąžuolinių rąstų.

Sekmadienį apie 14 val. Šiauliuose, Metalistų gatvėje, degė medinis mobilusis vagonėlis. Žmonės iš jo išėjo iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu apdegė vagonėlio vidaus medinės sienos, sudegė medinė perdanga ir viduje buvę daiktai.

Pirmadienio naktį dar vienas mobilusis vagonėlis degė Jonavos rajone, Užusalių seniūnijoje, Svilonėlių kaime. Gaisro metu išdegė jo vidus ir namų apyvokos daiktai.

Spalio 30 d., 12.36 val., Plungėje, Telšių gatvėje, automobilis įvažiavo į namo sieną. Smūgio metu siena įgriuvo, iškrito langas. Iš automobilio negalėjo išlipti vairuotoja. Ją iškėlė ugniagesiai. Keleivė buvo išlipusi pati. Abi nukentėjusiąsias apžiūrėjo medikai.

Lapkričio 2 d., 11.55 val., buvo gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Šilavoto seniūnijoje, Mikalinės kaime, į tvenkinį įvažiavo automobilis, o viduje yra moteris ir negali išlipti. Naudodami automobilinę gervę, ugniagesiai ištraukė automobilį „Hyundai Getz“ ant kranto, vairuotoja buvo perduota medikams ir išvežta į gydymo įstaigą.

Šeštadienį ugniagesiai Raseinių rajone, Ariogalos seniūnijoje, Gėluvos kaime, vadavo lengvajame automobilyje įstrigusią audinę.

Pirmadienį vakare pranešta, kad Kaune, Drobės gatvėje, į kanalizacijos šulinį įkrito šuo. Ugniagesiai jį iškėlė ir perdavė VšĮ „Penkta koja“ atstovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento