Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savimi pasibaisėjęs ir į bylos medžiagą žvelgti bijojęs žudikas išgirdo nuosprendį

Vilnietis Konstantinas Nikiforovas kalės devynerius metus. Taip nusprendė sostinės teisėjai, dėl močiutės nužudymo pripažinę kaltu jos anūką, kuris pats pasibaisėjo savo poelgiu ir posėdžio metu tarsi spiritizmo seanse šaukėsi aukos atleidimo.
Konstantinas Nikiforovas teisme
Konstantinas Nikiforovas teisme / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas 28 metų Konstantiną Nikiforovą nutarė pripažinti kaltu padarius sunkų nusikaltimą savo artimo asmens atžvilgiu ir paskirti jam 9 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose.

Suprasti akimirksniu

  • 74 metų senolės gyvybė užgeso 2018 m. birželio 30 d. Vilniaus ligoninėje, kur ji buvo atvežta iš savo namų sostinės Naujamiestyje.
  • Birželio 26 d. policiją ir medikus į namus pakvietė pats kaltinamasis.
  • K.Nikiforovas nepamena, kaip ir už ką talžė savo mamos mamą. Anūkas teigia atsikvošėjęs tik po užpuolimo. Įtariamajam nustatytas 1,5 promilės girtumas.
  • Ekspertai nustatė, kad lemtingi buvo mažiausiai 8 smūgiai, žudiko suduoti į galvą ir liemenį. Senolė skubiai išvežta į ligoninę, bet jai padarytos traumos sukėlė mirtinus padarinius.

Vilniaus teritorinės ligonių kasos civilinį ieškinį teismas nutarė tenkinti pilnai: nuosprendžiu iš K.Nikiforovo priteista Vilniaus teritorinei ligonių kasai 766,94 euro už senolės gydymą, bandymus išsaugoti jos gyvybę.

Nuosprendyje pažymima, kad kaltinamojo K.Nikiforovo atsakomybę lengvina tai, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, nuoširdžiai gailisi, pats atvyko į policiją ir pranešė apie nusikaltimą, pasirūpino pagalbos iškvietimu.

Žudiko atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstamą veiką jis padarė būdamas neblaivus (nustatytas 1,52 prom. girtumas) ir tai turėjo įtakos nusikaltimo padarymui.

Nuteistasis anksčiau 13 kartų baustas administracine tvarka, niekur nedirba, nevedęs, vaikų neturi.

„Skirdamas bausmę K.Nikiforovui teismas atsižvelgia į nusikalstamos veikos rūšį ir pobūdį – padaryta viena labai sunki nusikalstama veika žmogaus gyvybei. Nusikalstama veika padaryta tiesiogine tyčia ir yra baigta.

Teismas taip pat atsižvelgia į kaltinamojo asmenybę: K.Nikiforovas anksčiau teistas vieną kartą už baudžiamojo nusižengimo padarymą, 13 kartų baustas administracine tvarka, niekur nedirba, yra nevedęs, vaikų neturi“, – rašoma nuosprendyje.

VIDEO: Dėl močiutės nužudymo Vilniuje teisiamas Konstantinas Nikiforovas

Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies sankcijoje numatyta tik laisvės atėmimo nuo 8 iki 20 metų bausmė arba laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė.

Vadinasi, 9 metų nelaisvė K.Nikiforovui yra labai artima bausmės minimumui.

Ko gero, teismas šioje patikėjo nuoširdžia teisiamojo atgaila. Jos kaltinamasis nevengė rodyti teisme, jis nė nepanoro tiksliai sužinoti, ką padarė. „Aš net atsisakiau susipažinti su bylos medžiaga. Man galvoj netelpa, ką aš padariau“, – teismą tikino kaltinamasis.

15min nuotr./Konstantinas Nikiforovas teisme braukė ašaras
15min nuotr./Konstantinas Nikiforovas teisme braukė ašaras

Teismo salėje, sakydamas paskutinį žodį, K.Nikiforovas maldavo velionės atleidimo: anūkui tarsi į dangų žvelgiant į lubas jo akyse sužibo ašaros: „Baba, jei girdi mane – atleisk man.“

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai