Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 06

Sesę ir jos draugą badyti puolęs recidyvistas: „Pavargsti, nėra taip lengva durti peiliu“

11 kartų prieš tai teistas Aivaras Zamkauskas buvo neseniai išėjęs iš įkalinimo įstaigos, kai vieną 2022 metų rugsėjo dieną sumąstė peiliu užpulti savo seserį ir jos draugą. Prieš tai pradūręs automobilio padangą, jis nusekė dviračiu aukas į atokesnę vietą ir tuomet puolė. „Jei būčiau norėjęs, būčiau nužudęs. Kitą peilį būčiau pasiėmęs, o ne tą, juokingą“, – teisme liudijo recidyvistas.
Aivaras Zamkauskas
Aivaras Zamkauskas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

2022 metų rugsėjo 14 dieną Kaišiadorių rajone, Pravieniškių miestelio apylinkėse, buvo užpulti ir sunkiai sužaloti du jauni žmonės. Nukentėjusiai moteriai durta į galvą, nukentėjusiam vyrui peiliu smogta apie 8 kartus.

Paaiškėjo, kad užpuolikas – iš įkalinimo įstaigos išėjęs užpultos merginos 34-erių metų brolis A.Zamkauskas. Kruviną nusikaltimą jis įgyvendino dėl to, kad buvo įžeistas, jog sesuo jo neaplankė, nepristatė mylimojo.

Pagrasino iš anksto

Rugsėjo 6 dieną pasikėsinimu nužudyti du žmones, iš kurių vienas – artimas šeimos narys, kaltinamas A.Zamkauskas davė parodymus Kauno apygardos teisme. Tai jis buvo sutikęs padaryti tik tuomet, kai bus išklausyti nukentėjusieji ir liudytojai, ištirti visi įrodymai.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Aivaras Zamkauskas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Aivaras Zamkauskas

Prieš prasidedant posėdžiui suimtas laikomas kaltinamasis buvo geros nuotaikos, šypsojosi fotografui, tačiau kartu ir akivaizdžiai nerimavo – vaikščiojo posėdžių salėje suimtiesiems įrengtame „aptvare“ iš vieno galo į kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne