Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeši lagaminai kontrabandos: oro uoste su nelegaliu kroviniu įkliuvo baltarusis

Retas sugebėtų į šešis kelioninius lagaminus sugrūsti daugiau nei 9 tūkst. pakelių cigarečių, bet tai pavyko iš Turkijos lėktuvu į Lietuvą atskridusiam Baltarusijos piliečiui. Vilniaus teritorinės muitinės oro uosto posto pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė asmenį, lagaminuose ir rankiniame bagaže lėktuvu gabenusį daugiau nei 34 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabandą, rašoma Lietuvos muitinės pranešime žiniasklaidai.
Šešiuose baltarusio lagaminuose – tūkstančiai pakelių cigarečių kontrabandos
Šešiuose baltarusio lagaminuose – tūkstančiai pakelių cigarečių kontrabandos / Lietuvos muitinės nuotr.

Cigaretės buvo aptiktos praėjusį sekmadienį, liepos 24–ąją, apie 19 val. vakaro, patikrinus reisu iš Stambulo atvykusio Baltarusijos piliečio bagažą.

Tranzitu iš Minsko į Stambulą, o tuomet į Vilnių keliavusio asmens šeši lagaminai ir rankinė buvo pilni rūkalų – suskaičiuota, kad į kiekvieną lagaminą vidutiniškai tilpo po 1450 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Iš viso rasti 9 148 pakeliai rūkalų „Queen Menthol“, „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“, kurių vertė su mokesčiais – daugiau nei 34 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Pažeidėjas sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų paėmimą ir piniginį užstatą.

Anot muitinės pareigūnų tokie „turistinės kontrabandos“ maršrutai pastaruoju metu Vakarų Europoje yra gana populiarūs ir panašių „lagaminininkų“ sulaikymų oro uostuose pasitaiko neretai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas