Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulietės santuokinis ryšys su vyru nutrūko, o kvaišalų tiekimo giją nutraukė tik kriminalistai

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti pripažino kaltais šiauliečius Moniką Vasiliauskienę ir Edviną Karpavičių, o dėl neteisėto disponavimo šiomis medžiagomis be tikslo jas platinti – to paties rajono gyventojus – Tomą Vasiliauską ir Paulių Valantiną.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Prokuratūros nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus kriminalinės žvalgybos duomenų, kad 39-erių šiaulietė M.Vasiliauskienė galimai sistemingai platina augalinės kilmės narkotines medžiagas – kanapių antžemines dalis – savo buvusiam sutuoktiniui, 46-erių T.Vasiliauskui. Surinkta duomenų, kad šių metų kovo mėnesį kaltinamoji jam pardavė ne mažiau kaip 4 g narkotinės medžiagos.

Bylos duomenimis, daugiau kaip 30 g narkotinių medžiagų moteris įsigijo iš anksčiau ne karto teisto ir teisėsaugos pareigūnams žinomo 22-ejų E. Karpavičiaus. Atliekant ikiteisminį tyrimą, šių metų birželio mėnesį, kaltinamasis E.Karpavičius pardavė dar ne mažiau kaip 4,6 g kanapių 24-erių Šiaulių rajono gyventojui P.Valantinui. Tą pačią dieną abu vyrai buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Visi keturi kaltinamieji bylos nagrinėjimo metu savo kaltę pripažino visiškai.

Gruodžio 19 dieną Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai, išnagrinėję šią baudžiamąją bylą, M.Vasiliauskienei skyrė laisvės apribojimą vieneriems metams, T.Vasiliauskui – dvejų mėnesių viešųjų darbų bausmę, P.Valantinui – 600 eurų baudą, E.Karpavičiui – laisvės atėmimą vieneriems metams aštuoniems mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas