Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose mokytoją sumušęs paauglys į mokyklą nebegrįš: įkliuvo ir dėl vagystės

Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazijos mokytoją pamokos metu sumušęs šios mokyklos pirmokas nebegrįš į mokyklą. Jis toliau mokysis nuotoliu, praneša „Šiaulių kraštas“. Šios mokyklos mokytojai buvo paskelbę ultimatumą: žadėjo nebevesti pamokų visai klasei, jei į ją sugrįš smurtavęs mokinys.
Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazija
Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazija / Nuotr. iš Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazijos „Facebook“ paskyros

„Šiaulių kraštas“ praneša, kad šiam mokiniui neteks atsakyti ir už mokytojo sumušimą. Policija nutraukė ikiteisminį tyrimą, nes jis dar neturi 16 metų. Į policiją dėl esą nukentėjusio mokinio buvo kreipęsi ir jo tėvai, bet jų pareiškimas taip pat nebus tiriamas.

„Šiaulių krašto“ duomenimis, minėtas mokinys spalio 1 d. sulaikytas apsivogęs. Jis Kelmės rajone kaimo parduotuvėje bandė pavogti cigarečių pakelį, bet buvo sulaikytas savininko. Policija dėl vagystės, kuria įtariamas keturiolikmetis šiaulietis, pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pirmadienį Šiaulių miesto savivaldybės Vaiko gerovės komisija paskelbė sprendimą, kad smurtu prieš mokytoją stojęs, be to, ir anksčiau gimnazijos bendruomenės darbui trukdęs paauglys į mokslo įstaigą nebegrįš, o mokysis nuotoliniu būdu. Tokiam problemos sprendimo būdui neprieštaravo ir vaiko tėvai.

36 gimnazijos mokytojai Šiaulių miesto savivaldybės tarybai, savivaldybės administracijai, Švietimo skyriui ir gimnazijos direktoriui buvo parašę raštą, kuriuo šaukėsi pagalbos.

Rašte rašoma, kad po ne tik gimnaziją sukrėtusio įvykio, kai rugsėjo 21 dieną pamokos metu mokinys sumušė mokytoją, gimnazijoje dirbantys mokytojai jaučiasi labai nesaugūs.

Mokytojai rašė, kad daugelis toje klasėje, kurioje mokosi mokytoją sumušęs paauglys, dirbančių mokytojų ne kartą patyrė užgaulų, įžeidžiantį ir agresyvų minėto mokinio elgesį. Rašte teigiama, kad mokinys netinkamai elgėsi nuo pat mokslo metų pradžios. Dėl jo netinkamo ir nesaugaus elgesio mokytojai raštu ir žodžiu yra pateikę informaciją gimnazijos administracijai ir mokinio tėvams.

Raštą pasirašę mokytojai reikalavo sudaryti saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas ir pareiškė, kad atsisako vesti pamokas toje klasėje, jei smurtavęs mokinys atvyks į gimnaziją. Mokytojai teigė, jog tokiu būdu siekia apsaugoti save, minėtos klasės ir kitus gimnazijos mokinius nuo tolesnio smurto.

Jie taip pat prašė nukentėjusiam gimnazijos mokytojui suteikti visą teisinę pagalbą ir skirti advokatą, kad būtų apgintos jo teisės ir orumas bei atlyginta žala.

Rugsėjo 21 d. 14-os metų mokinys 56-erių metų technologijų mokytoją sumušė per pamoką.

Mokytojas dėl to buvo išgabentas į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Vėliau paaiškėjo, kad į medikus kreipėsi ir minėto mokinio tėvai, neva jų vaikui sužalotas kaklas.

Pirminiais duomenimis, gimnazijos pirmokas supyko, kai pedagogas paėmė jo mobiliojo ryšio telefoną. Paauglys smogė mokytojui į veidą, sudaužė akinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito