Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nuteista prieš vaikus smurtavusi porelė

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį mažamečius broliuką ir sesutę mušusiam 30 m. Mindaugui Biliūnui. ir vaikų motinai 29 m. Rasai Navickytei, kuri piktnaudžiavo motinos pareigomis.  Vyrui skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, vaikų motinai vieneriems metams apribota laisvė.
Šiaulių apylinkės teismas
Šiaulių apylinkės teismas / Šiaulių apylinkės teismo nuotr.

M.Biliūnas buvo kaltinamas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiams. Teismas nustatė, kad jis nuo 2014 m. pavasario iki 2015 m. kovo mėnesio itin žiauriai elgėsi su vaikais.

Buvęs patėvis vaikus auklėjo kumščiais, delnais, kojomis, mėsos muštuku, diržu, mediniu šluotos kotu, kavos šaukšteliu.

Teismas konstatavo, kad kaltinamasis tyčia padarė dvylika nesunkių nusikaltimų – naudojo fizinį smurtą prieš mažamečius broliuką ir sesutę.

Vaikų motina R.Navickytė buvo kaltinama piktnaudžiavimu motinos teisėmis ir pareigomis. Ji psichologiškai gniuždė mažamečius savo vaikus nesiimdama priemonių dėl patėvio smurtinių veiksmų prieš jos vaikus.

2014 m. gruodžio mėnesį moteris nuvedė mažametį sūnų į daugiabučiame name esantį rūsį ir ten vaiką laikė ne ilgiau kaip 48 valandas.

Tokiais savo veiksmais motina sukėlė pavojų mažamečio nukentėjusiojo sveikatai, nesilaikė pareigų dorai auklėti ir prižiūrėti savo vaiko. Teisme tvirtino, kad dėl žiauraus elgesio niekur nesikreipė, nes pati jo bijojo.

Buvęs patėvis vaikus auklėjo kumščiais, delnais, kojomis, mėsos muštuku, diržu, mediniu šluotos kotu, kavos šaukšteliu.

M.Biliūnas savo kaltę pripažino, bet tvirtino tai daręs netyčia. Teismas konstatavo, kad kaltinamasis vaikus mušė tyčia, nepasirūpino jų sveikata, nevežė į gydymo įstaigą.

Jam atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Per teismo posėdį vaikų motina prisipažino ir gailėjosi.

Šiaulių apylinkės teismas M.Biliūnui skyrė laisvės atėmimą dvejiems metams. Bausmę atliks pataisos namuose. Vaikų motina R.Navickytė taip pat pripažinta kalta. Jai teismas skyrė laisvės apribojimą vieneriems metams.

Dviejų nukentėjusiųjų ir jų atstovo civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo teismas tenkino iš dalies: M.Biliūnas abiem vaikams turės sumokėti po 2000 Eur, vaikų motina - po 1500 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas