Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiauliuose nuteisti sukčiai iš aštuonių aukų išvilioję per 20 tūkst. eurų

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį telefoniniams sukčiams, kurie apgavo aštuonias miesto ir rajono gyventojas, iš jų išviliodami 20 tūkst. 909 eurus.
Iš senučių pinigus vilioję jaunuoliai trina teismo suolus
Iš senučių pinigus vilioję jaunuoliai trina teismo suolus / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Vyriausia nukentėjusioji buvo 91 metų, jauniausia – 77-erių. Didžiausia suma sukčiams atitekusi suma – 13 tūkst. eurų. Nusikaltimai buvo vykdomi nuo 2013 metų gruodžio iki 2014 metų sausio pabaigos.

11 kartų teistam, dabar Kybartų pataisos namuose bausmę atliekančiam 30 metų Tadui Kubeckui skirta trejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Nustatyta, kad vyras buvo nusikaltimų organizatorius, pranešė teismas.

Du kartus teistam 20 metų Vytautui Garipovui  skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė.

Septyniolikmečiui D.L. teismas skyrė dvejų metų ir mėnesio laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymas atidėtas pustrečių metų. jam taip pat skirtos auklėjamojo poveikio priemonės.

Viskam vadovavo iš kameros

29-erių Tadas Kubeckas – pagrindinis įtariamasis, visiems nusikaltimams vadovavęs iš Kybartų pataisos namų. Jis kilęs iš Pasvalio rajono Pajiešmenių kaimo.

Per pirmąjį neviešą teismo posėdį buvo apklausti 5 liudytojai ir 3 kaltinamieji. Kitas teismo posėdis numatytas kovo 12 dieną.

Daugiau kaip metus vykdyto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šešių asmenų grupė, iš kurių trys dar 16 neturintys paaugliai, nuo 2013 metų gruodžio iki 2014 metų sausio mėnesio pabaigos Šiauliuose ir Šiaulių rajone apgavo aštuonias garbaus amžiaus moteris, iš jų išviliodami beveik 21 tūkst. eurų ir juvelyrinių dirbinių.

Sukčius su aktoriniais gabumais

29 metų T.Kubeckas, atliekantis bausmę Kybartų pataisos namuose, sugebėjo surasti 19-metį V.Garipovą, gyvenantį Šiauliuose ir įkalbėjo jį bendrai veiklai.

Kiek pakeitęs balsą, pats patvirtindavo, kad dukra tikrai sužalota.

T.Kubeckas skambindavo aukai ir, prisistatęs policijos pareigūnu, pranešdavo, kad neva sūnus, dukra ar anūkas sužalojo mažametę mergaitę, todėl mergaitės operacijai reikalingi pinigai.

Po to imituodavo, kad telefono ragelį perduoda į nelaimę patekusiam giminaičiui arba vienam iš mergaitės tėvų. Kiek pakeitęs balsą pats patvirtindavo, kad dukra tikrai sužalota.

Sukčiavimui pasidavusios moterys turėdavo surašyti diktuojamą tekstą apie atlygio už sužalojimą duodamą pinigų sumą, kad ateityje dėl to nebebūtų pretenzijų.

T.Kubeckas už gautus pinigus pirkdavo narkotikų. Taip pat dovanojo išrinktajai šilutiškei pinigus, gėles, šampaną, išnuomojo limuziną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas