Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose pavogtą automobilį Šiaulių tyrėjai surado Radviliškio rajone

Automobilio vagystę tirti pradėjusiems Šiaulių tyrėjams užčiuopti siūlo galą, atvedusį juos prie pavogto automobilio ir įtariamųjų, padėjo intensyvi ir kruopšti vaizdo kamerų peržiūra.
Nugvelbtą automobilį vagis vairavo girtas
Automobilio vagystė (asociatyvi nuotr.) / Kauno apskrities policijos nuotr.

Pranešimas apie iš Serbentų gatvėje esančios aikštelės pavogtą automobilį AUDI A4 buvo gautas spalio 5-osios ryte. Apgadinta transporto priemonė čia stovėjo jau ne vieną mėnesį. Automobilio savininkas, minėtos dienos ryte nutaręs jį iš aikštelės paimti, savo „audinės“ neberado.

Ikiteisminį tyrimą dėl vagystės pradėję pareigūnai, norėdami užčiuopti nors menkiausią siūlo galą, sėdo prie aplink įvykio vietą esančių įstaigų ir miesto gatvėse įrengtų vaizdo kamerų.

Po detalių peržiūrų tyrėjai aptiko vaizdą, kaip vienos transportavimo paslaugas teikiančios įmonės automobilvežis atvažiuoja į aikštelę, pasikrauna automobilį ir išvažiuoja. Pareigūnams pavyko nustatyti, kad AUDI A4 buvo nuvežta į Radviliškio rajone esančius Šiaulėnus. Automobilį pareigūnai rado vienoje apleistoje sodyboje.

Netrukus tyrėjai nustatė, kam priklauso sodyba, ir susisiekė su netoliese gyvenančiu jos šeimininku. 42-jų metų vyras pripažino padaręs gyvenimo klaidą, nes dažnai su 41 metų bičiuliu važiuodami Serbentų gatve ir matydami stovinčią apgadintą transporto priemonę, nutarė ją pasisavinti ir pasipelnyti.

Tačiau tokią klaidą Baudžiamasis kodeksas kvalifikuoja kaip vagystę ir už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė - viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant