Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šįmet gaisruose žuvo 16 žmonių, aiškėja ir dvigubos tragedijos Rokiškyje priežastis

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, šiemet gaisruose jau žuvo 16 žmonių. Pernai tuo pačiu metu žuvusiųjų buvo 28. Pastaroji iškart dviejų gyvybių pareikalavusi nelaimė Rokiškyje, pirminiais duomenimis, galėjo nutikti dėl apmaudžios priežasties: netvarkingos elektros instaliacijos.
Asociatyvi iliustracija: ugniagesys, gaisras, gelbėjimo darbai
Asociatyvi iliustracija: ugniagesys, gaisras, gelbėjimo darbai / PAGD archyvo nuotr.

Vasario 22 d. Rokiškyje gaisre žuvo du žmonės. Pranešimas apie gaisrą Geležinkeliečių gatvėje esančiame dviejų butų mediniame name buvo gautas 16.02 val. Po kelių minučių atvykus ugniagesiams, namas jau buvo apimtas liepsnų. Su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į vidų, ugniagesiai netrukus vieną po kito išnešė du vyrus.

Buvo konstatuota jų mirtis.

Gaisravietėje apsilankęs Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Nerijus Gudas teigė, kad gaisras greičiausiai kilo virtuvėlėje nuo netvarkingos elektros įrangos.

„Koridoriuje, kuriame buvo įrengta maža virtuvėlė, viršuje išdegė elektros laidai, lubos ir sienų apdailos lentelės. Gaisras persimetė ir į stogą, apdegė medinės stogo konstrukcijos. Kambaryje buvę vyrai greičiausiai užduso nuo dūmų. Kaip pavyko išsiaiškinti, prieš gaisrą viduje buvo trys vyrai. Kažko pritrūkus, vienas išėjo į parduotuvę, o kai grįžo, namas jau degė“, – pasakojo vyresnysis inspektorius.

Pasak N.Gudo, kitas butas buvo sulietas vandeniu, gyventojai nešėsi į lauką daiktus.

Autonominio dūmų detektoriaus degusiame bute nebuvo.

Įvykis Rokiškyje jau jau antras gaisras šiemet Lietuvoje, kuriame iškart žuvo du žmonės, trečiadienį primena BNS. Dar vienas toks gaisras vasario 14-ąją kilo Klaipėdoje, per jį žuvo du broliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas