Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šimkaičių tragedijoje – siaubinga praeitis: įtariamojo brolis buvo teistas už merginos nužudymą

Rugpjūčio 27-osios naktį Šimkaičiuose įvykdyta žmogžudystė – du paaugliai įtariami mirtinai peiliu subadę 72-ejų pensininką. Šiandien aišku, kad vieno iš paauglių šeimoje tai – galimai ne pirma žmogžudystė. 2013-aisiais vieno iš jų brolis, veikdamas su bendrininku, paauglei kelis kartus suleido insulino. Medikams išgelbėti merginos nepavyko ir ji po kelių dienų mirė.
Kaune vyko įtariamo žudiko paieška
Specialiosios tarnybos (asociatyvi nuotr.) / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kol teisėsauga aiškinasi tragiško smurto protrūkio aplinkybes, o įtariami 16 ir 15 metų paaugliai yra sulaikyti dviems mėnesiams, šimkaitiškiai prisimena kitą siaubingą istoriją.

Kauno apygardos teismas 2015-ųjų sausį nuteisė 34 metų Egidijų Linkų ir tuomet septyniolikmetį Kęstutį Baužą. Jie Jurbarko rajone nužudė merginą, suleidę jai mirtinas insulino dozes.

Kaip tuomet pranešė Kauno apygardos teismas, septyniolikmetis K. Bauža buvo nuteistas 7 metų, o 34 metų Egidijus Linkus – dešimties metų laisvės atėmimo bausmėmis. K. Bauža yra dabar žmogžudyste įtariamo vieno iš paauglių brolis.

Nuteistieji 2013 m. lapkritį Jurbarko rajone būdami apsvaigę nuo alkoholio injektoriumi su insulino vaistais, laikydami nesergančios 20 metų merginos koją ir rankas tyčia jai padarė insulino injekcijas: ne mažiau kaip du kartus į koją ir du kartus į ranką. Taip merginai padaryta ūmi intoksikacija insulinu, nuo kurios po savaitės ji ligoninėje mirė.

Kaip žurnalistams tuomet teisme yra pasakojo nužudytosios tėvai, mergina su pažįstamais kaltinamaisiais linksminosi apleistoje sodyboje, kur visi kartu vartojo alkoholį. Greičiausiai ten jie rado ir vaistus, kuriuos merginai suleido. Ji po to su teta grįžo į tėvo namus, o artimieji iš pradžių galvojo, kad ji blogai jaučiasi dėl girtumo, todėl į ligoninę mergina išvežta tik kitą rytą.

K.Bauža prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, gailėjosi, padėjo atskleisti nusikaltimo aplinkybes. E.Linkaus atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Abiejų kaltinamųjų atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą padarė veikdami bendrininkų grupėje ir būdami apsvaigę nuo alkoholio.

K. Bauža jau buvo atlikęs bausmę ir išėjęs į laisvę. Tačiau. šimkaitiškių teigimu, netrukus vėl iškeliavo už grotų dėl kitų nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas