Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiurpi byla: prieš teismą stojo du kūdikius šiltnamyje užkasusi skuodiškė

Du kūdikius pagimdžiusi, į šiukšlių maišus įkišusi ir šiltnamyje užkasusi skuodiškė antradienį stojo prieš teismą Klaipėdoje. Šešis vaikus, savo ir vyro, auginanti moteris kaltę pripažįsta iš dalies. Apie nėštumus moteris nesakė net savo vyrui, o į klausimus, kodėl jos pilvas esąs toks kietas, moteris atsakydavusi, jog nuo didelio kiekio mineralinio vandens.
Giedrė Kasiulienė kaltinama nužudžiusi du savo kūdikius.
Skuodiškė kaltinama nužudžiusi du savo kūdikius.

2015 metų pavasarį skuodiškei gimė berniukas. Nėštumą moteris slėpė, veržė pilvą diržu, rūkė, vartojo alkoholį ir tikėjosi persileisti. Apie nėštumą moteris neinformavo ir medikų, kurie jai tais pačiais metais atliko stuburo operaciją. Moteris vartojo stiprius raminamuosius vaistus.

Spalio mėnesį gulėdama karšto vandens vonioje skuodiškė pagimdė berniuką. Neįsitikinusi, ar šis gyvas, vaiką suvyniojo į rankšluostį, įkišo į šiukšlių maišą ir laikė po vonia, o vėliau, vakare, užkasė netoli esančiame šiltnamyje.

Panaši situacija pasikartojo ir 2017 metų pavasarį. 34-erių moteris taip pat slėpė nėštumą, veržė pilvą diržu, dėvėjo laisvus rūbus ir tiek šeimai, tiek kaimynams bei socialinei darbuotojai neigė esanti nėščia, teigdama, jog šie klausimai jai jau pabodę. Kovo 7 dieną vonioje ji pagimdė mergaitę, laikė vandenyje kurį laiką, o vėliau suvyniojo į rankšluostį, įdėjo į maišą ir užkasė.

Pareigūnams sulaukus skambučio apie įtarimus dėl nėščios moters, tačiau neegzistuojančio kūdikio, moteris atkasė užpernai šalia šiltnamio pakastą naujagimį – surinko palaikus, sudėjo į plastikinį maišelį ir nunešė į malkinę. Planavusi palaidoti ir paslėpti nusikaltimą to padaryti ji nespėjo – atvyko pareigūnai. Tuomet ir paaiškėjo, kad šiltnamyje aptiktas užkastas naujagimis – ne vienintelė auka.

Giedrė Kasiulienė kaltinama nužudžiusi du savo kūdikius.
Giedrė Kasiulienė kaltinama nužudžiusi du savo kūdikius.

„Kai gimė 2015 metais, aš buvau paėmusi ant rankų, nerodė gyvybės ženklų, pasimečiau. 2017 metais, kai gimė, bijojau paimti ant rankų. Buvau skaičiusi, kad kūdikis turėjo iškilt į vandens paviršių, kai gimė, o jis neiškilo. Pasimečiau, nebesuvokiau, ką darau“, – teisme aiškino skuodiškė, tikindama, jog nei pirmą, nei antrą kartą nesuvokė, ką daro, ir labai gailisi.

Moteris tikino bijojusi žmonių, apie nėštumą baiminosi pasakyti aplinkiniams, mat gyvena vargingai ir pastarąjį kartą, 2012 metais, apie nėštumą iš kaimynės sužinojusi jos mama supyko. Šeima gyvena vargingai, dvejų kambarių bute, moteris nedirba, o vyras pajamų gauna dirbdamas pas ūkininką.

Įtarimų dėl nėštumo buvo kilę socialinei pedagogei, tačiau šiai moteris nėštumą neigė, o kartą praskleidusi chalatą parodė krauju išteptas kojas, teigdama, jog jai menstruacijos ir nėščia ji būti negali. Vėliau specialistė buvo paskirta dirbti į naują regioną, o naujajai socialinei pedagogei teko iš naujo užmegzti kontaktą su šeima.

„Esu kalta, kad nesikreipiau į medikus dėl pagalbos, kad nesikreipiau gimdymo metu, iš savo baimės slėpiausi nuo aplinkinių. Atsikratyti jų nenorėjau, mintis buvo, kad viskas bus gerai, išsikviesiu greitąją, atveš į Klaipėdą, pagimdysiu ir atiduosiu į gyvybės langelį. Kadangi išėjo taip, kad nebuvo sąrėmiai kaip su kitais vaikais, maudė nugarą tiktai, atsiguldavau į karštą vonią, praeidavo skaudėt nugarą ir prasidėjo gimdymas. 2015 metais viena pati buvau namie su dvejų metų mergyte namuose“, – pasakojo kaltinamoji.

Giedrė Kasiulienė kaltinama nužudžiusi du savo kūdikius.
Giedrė Kasiulienė kaltinama nužudžiusi du savo kūdikius.

Anot jos, vyras klausdavo, ar ši esanti nėščia, tačiau ji paneigdavusi.

„Iš pat pradžių neklausė, paskutinį mėnesį daugiau, pasakiau, kad nuo mineralinio vandens toks pilvas, o paskui pasakiau, kad vyko persileidimas“, – pasakojo skuodiškė.

Antrąjį kartą gimdymo metu namuose vyras buvo. Moteris pagimdė naktį, tad šiam atsikėlus, kaip sutuoktinis pasakojo teisme, šis pamatė žmoną šlapiais plaukais, o ši papasakojusi, jog norėjo išsimaudyti. Tiesa, vėliau aiškinusi, jog persileido. Vyras vonioje aptiko kruvinų šluosčių.

Įtarimų sukėlė giminaitei

Teisme liudijusi skuodiškės teta teigė pavasarį nuvykusi į metines ir pamačiusi dukterėčią apkūnią, dėvinčią plačią palaidinę, nors nieko neklaususi, tačiau supratusi, kad ši laukiasi. Vėliau, mirus brolienei, laidotuvių metu pastebėjusi, jog pilvo nebėra.

„Galvoju, kaip čia yra, kad nėra to vaiko. Taip ir buvo. Nuvažiavome su broliu namo, dukra atvyko, sakom, ką darysim, tokie dalykai vyksta čia. Sakome, reikia pranešti“, – pasakojo teta, kurios dukra pranešė pareigūnams apie galimai nužudytus kūdikius. Paaiškėjo, jog iš tiesų moteris buvusi nėščia ir kūdikius pražudė.

Skuodiškės vyras Klaipėdos apygardos teisme antradienį teigė, jog žmona apie nėštumus jam nesakė, o paklausta neigdavo. Įtarimų, jog gims sesė ar brolis, buvo kilę ir vaikams, šie prašydavo tėčio paklausti mamos, ar šeima pagausės.

Moters sutuoktinis teisme teigė apie nusikaltimus sužinojęs tik iš pareigūnų.

„Nežinojau, buvo šokas, kai sužinojau“, – sakė vyras, tvirtinęs, jog žmona gynėsi, esą pilvas didelis dėl gausaus kiekio mineralinio vandens. Jo sutuoktinis pirkdavęs iš tiesų daug, pakuotėmis. Skuodiškis teigė lietęs žmonos pilvą, tačiau kūdikio judesių nejautęs.

Klaipėdos apygardos teisme liudiję kaimynai, giminaičiai ir kiti liudytojai vieningai teigė, jog skuodiškė į klausimus esanti nėščia neigė, tačiau tiesa juos pašiurpino, mat niekas netikėjo, jog jauna, savo vaikais besirūpinanti ir gana tvarkingai gyvenanti šeima slepia tokią šiurpią paslaptį.

Prokuratūra Skuodo rajono gyventoją Giedrę K., kuri kaltinama pasikėsinimu nužudyti du savo kūdikius, siūlo 12 metų įkalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne