Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojas fiksavo pajūriu automobilį besivejančius policininkus: priežasčių netrūko

15min skaitytojas paskutinę vasaros dieną užfiksavo po Palangos paplūdimį bevažinėjantį automobilį ir jį besivejantį policijos pareigūnų ekipažą. Aiškėja, kad „Citroen“ vairuotojas pareigūnų dėmesį atkreipė ne šiaip sau.
15min skaitytojas atkreipė dėmėsį į paplūdimiu važinėjantį automobilį.
15min skaitytojas atkreipė dėmėsį į paplūdimiu važinėjantį automobilį. / 15min skaitytojo nuotr.

Kaip praneša Palangoje buvęs portalo skaitytojas, paskutinę vasaros dieną, antradienį, apie 19 val. 30 min. prie Palangos tilto pastebėjo bevažinėjantį automobilį. Tačiau prie Palangos gelbėjimo stoties vairuotoją pasitiko policijos pareigūnų ekipažas.

Skaitytojas paplūdimio smėliu beraižantį automobilį nufotografavo. Vėliau bandė ieškoti informacijos apie incidentą.

„Tačiau nei rugpjūčio 31-osios, nei rugsėjo 1-osios dienos Policijos suvestinėse neatsispindėjo faktas, kad toks įvykis buvo užfiksuotas. Įdomi įvykio pabaiga“, – rašė jis redakcijai.

15min žurnalistams ėmus domėtis įvykiu pajūryje, aiškėja, kad tądien dėl pajūryje besivažinėjančio „Citroen“ markės automobilio buvo gauti keli pranešimai.

Žmonės skambino pareigūnams įtardami, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Paaiškėjo, kad įtarimai – ne be pagrindo.

Kaip informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė, 1996-aisiais gimęs vairuotojas iš tiesų buvo vartojęs alkoholio. Jam nustatytas 0,22 promilės girtumas.

Teisėto vairavimo atveju tai galėtų būti apsvaigimas, neviršijantis daugumai eismo dalyvių leistinų rodmenų. Tačiau šiuo atveju vyras turėjo ir didesnę problemą – paaiškėjo, kad jis apskritai neturi teisės vairuoti.

Suprasti akimirksniu

  • Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 424 straipsnis numato, kad transporto priemonės vairavimas neturint teisės ją vairuoti ar neturint teisės vairuoti šios rūšies transporto priemones arba transporto priemonės vairavimas, kai vairuojančiam asmeniui sustabdyta teisė vairuoti transporto priemones, užtraukia baudą nuo 300 iki 450 eurų, o gerokai griežtesnė bausmė už girtumą darant šį pažeidimą numatoma tik tuo atveju, fiksuojamas didesnis nei 0,4 promilės apsvaigimas.
  • Apskritai, tokia yra ir bendra ANK nuostata: „Jeigu konkrečiame straipsnyje nenustatyta kitaip, šiame kodekse neblaiviu laikomas asmuo, kuriam nustatytas 0,41 ir daugiau promilių neblaivumas.“

Automobilis „Citroen“ nuvežtas į saugojimo aikštelę, dėl įvykio pradėta administracijos teisena.

Policijos pareigūnai primena, kad į suvestines patenka tie įvykiai, dėl kurių pradedami ikiteisminiai tyrimai.

Praėjusią vasarą 15min skelbė, kad gamtą Lietuvos pajūryje sergintys poilsiautojai pro akis nepraleidžia galimų pažeidėjų.

Ošupio take, Palangoje pilietiški praeiviai buvo užfiksavę paplūdimiu važiuojančius automobilius, tempiančius priekabas su vandens motociklais. Ar tai pažeidimas, tąsyk portalas teiravosi Palangos policijos komisaro Algirdo Budgino. Pareigūno komentaras buvo palankus asmenims, išvežantiems ar atvežantiems krovinį: „Kaip žmogui, turinčiam vandens motociklą, ten patekti, oru atskristi?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas