Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 25 /17:46

Skandalinga žinia: GMP tarnybos vadovas apkaltintas „filmavimais po sijonu“, pradėtas ikiteisminis tyrimas

15min redakcija sulaukė informacijos, kad Greitosios medicinos pagalbos tarnybos generalinis direktorius Nerijus Mikelionis įsivėlė į netikėtiną istoriją – viename iš Kauno prekybos centrų neva slapčia mobiliuoju telefonu filmavo po moterų sijonais. Kauno policija patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas vyksta, tiesa, N.Mikelionui įtarimai dar nėra pareikšti. Pats N.Mikelionis 15min teigė, kad tai – „visiškas nesusipratimas“.
Nerijus Mikelionis
Nerijus Mikelionis / 15min montažas

Pasak 15min šaltinių, Kauno miesto GMP stoties direktorius (tapęs ir Nacionalinės GPM tarnybos vadovu) neva yra įtariamas Kauno Veiverių g. veikiančioje „Maxima“ parduotuvėje telefonu filmavęs po įvairaus amžiaus moterų sijonais. Kaip tikino šaltinis, vyras „kaišiojo maišą, kuriame buvo telefonas“.

Vienai moteriai tai pastebėjus, N.Mikelionis neva buvo sulaikytas apsaugos darbuotojų, byla nagrinėjama Kauno miesto Nemuno policijos komisariate.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nerijus Mikelionis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nerijus Mikelionis

Įvykis, kaip nurodė šaltinis, nutiko birželio 30 dieną.

Policija patvirtino

15min kreipėsi į Kauno apskrities policiją. Ši patvirtino, kad toks incidentas fiksuotas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Jūsų nurodytu metu pareigūnai gavo tokio pobūdžio pranešimą. Birželio 30 d. 16.20 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Veiverių g., esančioje parduotuvėje vyras filmuoja moteris po sijonais. Buvo pradėtas aplinkybių patikslinimas, siekiant įvertinti N.M. (gim. 1971 m.) veiksmus.

Liepos 8 d. dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 167 str. 1 d. (dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo). Šiuo metu įtarimai padarius nusikalstamą veiką niekam nėra pareikšti“, – komentare teigė Kauno apskrities policija.

Remiantis šiuo straipsniu, tas, kas neteisėtai rinko informaciją apie privatų asmens gyvenimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Šį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

„Visiškas nesusipratimas“

15min susisiekė su pačiu N.Mikelioniu, kuris šiuo metu nurodė atostogaujantis.

„Nelabai turiu ką pakomentuoti, iš tikrųjų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas ir jis vyksta. O paskui žiūrėsime... Visiškas nesusipratimas“, – 15min teigė N.Mikelionis.

Atostogos jam baigiasi, kaip nurodė, rugpjūčio 20 d.

„Bet viskas priklausys ir nuo kitų dalykų. Bet aš atostogausiu dabar ilgai“, – užsiminė mandagiai pokalbio metu su žurnaliste bendravęs Kauno miesto GMP stoties vadovas.

Paklaustas, ar vadovybė, Sveikatos apsaugos ministerija žino apie šį ikiteisminį tyrimą, ar jai pranešė, į kokią situaciją pakliuvo, N.Mikelionis atsakė neigiamai.

„Ne, kol kas nežino nieko. Laukiu tolimesniu veiksmų“, – teigė jis.

Paklaustas, kaip vertina visą situaciją, N.Mikelionis pirma pasiteiravo, ką 15min žino, apie kokius kaltinimus neva eina kalba. Supažindinus su redakcijos turima informacija, jis atsakė: „Tikrai aš šito nedariau. Tai yra nesusipratimas“.

Pranešė skambučiu ministrui

Baigęs šį pokalbį su žurnaliste, N.Mikelionis apie tai, kad jo atžvilgiu vyksta ikiteisminis tyrimas, tikėtina, iškart informavo sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

Kaip 15min teigė ministro patarėjas ir atstovas spaudai Tomas Bagdonas, N.Mikelionis yra visos Nacionalinės greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovas. Pasak patarėjo, N.Mikelionis „prieš pusvalandį“ informavo ministrą apie jo atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Bagdonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Bagdonas

„Šiandien Nerijus Mikelionis informavo ministrą apie pradėtą ikiteisminį tyrimą, įvardijo tai kaip nesusipratimą. Ministerija papildomų duomenų apie tai neturi. Jo atžvilgiu išsakėme prašymą pateikti paaiškinimą raštu.

Tuomet vertinsime, kai turėsime daugiau informacijos, ne tik šį skambutį. Policija nėra informavusi mūsų, ir neprivalo. Kreipsimės ir į policiją“, – redakcijai teigė T.Bagdonas.

Jis patikino, kad pareikšti įtarimai nereiškia, kad žmogus yra nuteistas – tikrinamos įvairios versijos. Ministro patarėjas pripažino, kad ši informacija jam skamba labai „keistai“.

„Sulaikė ir išsivežė“

Paviešinus šią publikaciją, komentarą 15min atsiuntė ir Raminta Gecevičiūtė, prekybos tinklo „Maxima“ atstovė ryšiams su žiniasklaida.

„Taip, tokį įvykį, kai moteris pasiskundė parduotuvės saugos darbuotojui dėl minimos situacijos, fiksavome. Tuo metu parduotuvėje dėl įvykusios vagystės kaip tik buvo atvykę policijos pareigūnai.

Po moters skundo, jie vyrą sulaikė ir išsivežė. Šio vyro asmens tapatybės nenustatinėjome. Dėl šio įvykio vyksta tyrimas“, – teigiama prekybos centro komentare.

„Maximos“ atstovė patikino, kad prekybos centras bendradarbiauja su policija – užfiksuotus vaizdo įrašus pareigūnams pateikė.

„Dėl nederamo vyro elgesio mūsų saugos darbuotojui skundėsi viena moteris“, – patikslino ji.

Į situaciją ketvirtadienio popietę sureagavo ir Greitosios medicinos pagalbos tarnybos administracija, savo feisbuko paskyroje pasidalijusi tokiu pranešimu: „Eskalacija nepatvirtintos žeminančios informacijos apie asmenį nesiderina su teisingumo ir sąžiningumo principais, nedaro garbės nei visuomenei, nei bendruomenei ir vis tik kelia klausimą: kam tai naudinga?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas