Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 31 /14:03

Skuode žeberklu žuvis badęs žvejys tikėjosi išsisukti kyšiu

Skuodo rajone įkliuvo girtas vyras, naudojęs nelegalų įrankį žvejybai ir vėliau bandęs papirkti pareigūnus. Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai išplatino vaizdo įrašą, kuriame galima girdėti, kaip vyriškis bandė juos papirkti.

Kaip praneša Policijos departamentas, sekmadienį apie 17 val. 25 min. Skuodo r., Užluobės k., tarnybiniame automobilyje, neblaivus 42-ejų vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už žvejybos taisyklių pažeidimą (draudžiamu įrankiu upėje badė žuvis), Klaipėdos gyvosios gamtos inspekcijos dviem specialistams siūlė kiekvienam po 500 eurų kyšį.

Vyriškiui nustatytas 1,17 promilės girtumas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 1 d.

„Šiuo metu vykstant akcijai „Lašiša“ skiriame ypatingą dėmesį vandens telkinių kontrolei, kad apsaugotume neršiančias lašišas ir šlakius. Aktyviai rinkdami informaciją dėl neteisėtos žvejybos Skuodo rajone, su gyventojų pagalba, nustatėme pažeidėją su įkalčiais“, – sakė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Giedrius Kugelevičius.

Kadangi pažeidimas padarytas Bartuvos ichtiologiniame draustinyje, padaryta žala žuvų ištekliams trigubėja – 2910 eurų.

Taip pat aplinkosaugininkams apžiūrėjus vieno asmens ūkines patalpas rastas ir statomasis tinklas.

Iš pažeidėjų paimti du žeberklai ir statomasis tinklas. Asmenims už neteisėtas veikas gali tekti sumokėti iki 800 eurų ir atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

„Tam, kad išvengtų administracinės atsakomybės neblaivus asmuo mums su kolega pasiūlė po 500 eurų. Apmaudu, kad žmonėms vis dar norisi „susitarti“, tačiau mes principingai reaguojame į bandymus įteikti galimai neteisėtą atlygį ir apie tai informuojame teisės aktų nustatyta tvarka“, – teigė G. Kugelevičius.

Dėl galimo bandymo papirkti, aplinkosaugininkai kreipėsi į policiją, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Aplinkosaugininkai primena, kad apie pastebėtus aplinkosauginius pažeidimus galite pranešti telefonu 112. O apie jums žinomus korupcijos atvejus Aplinkos apsaugos departamente galite pranešti Imuniteto tarnybai el. p. imunitetas@aad.am.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas