Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Smūgis dėl nužudymo Telšių rajone išteisintam vyrui: peržiūrėjus bylą, pripažintas žudiku

Po Lietuvos apeliacinio teismo sprendimo vyras pripažintas kaltu dėl nužudymo, praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Sulaikymas
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Apeliacinės instancijos teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje Telšių rajono gyventojas pripažintas kaltu dėl nužudymo pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 1 dalį, jam skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė. Toks sprendimas priimtas Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijai išnagrinėjus baudžiamąją bylą pagal Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Jūratės Tamašauskienės apeliacinį skundą dėl Šiaulių apygardos teismo 2022 m. birželio 22 d. nuosprendžio, kuriuo Alfredas Achramiejus išteisintas dėl nužudymo, neįrodžius, kad jis dalyvavo padarant nusikalstamą veiką.

Bylos duomenimis, A.Achramiejus buvo kaltinamas, tačiau pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu išteisintas dėl to, kad 2020 m. spalio 11-osios vakare savo gyvenamojoje vietoje būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir kilus konfliktui su A. J. panaudojo prieš jį fizinį smurtą ir sukėlė daugybinius kūno sužalojimus, dėl kurių spalio 20 d. vyras ligoninėje mirė.

Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė J.Tamašauskienė apeliaciniame skunde nurodė, kad pirmosios instancijos teismas neatliko išsamaus ir nešališko bylos aplinkybių nagrinėjimo, nepasisakė dėl įrodymų pagrįstumo bei netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas