Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Smūgis organizuotai grupuotei: Vilniuje pelnėsi iš sekso ir reketo

Sulaikyti sostinėje veikusios organizuotos grupės, kuri pelnėsi iš prostitucijos ir prievartavo turtą, nariai. 6 įtariamieji – 4 Lietuvos ir 2 užsienio valstybės piliečiai uždaryti į areštinę. Dėl 4 įtariamųjų bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.
Sulaikyti sostinėje veikusios organizuotos grupės, kuri pelnėsi iš prostitucijos ir prievartavo turtą, nariai
Temos iliustracija: sulaikyti sostinėje veikusios organizuotos grupės, kuri pelnėsi iš prostitucijos ir prievartavo turtą, nariai. / 123RF ir Vilniaus apskrities VOK nuotr.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai demaskavo prostitucijos tinklą, kuris neapsiribojo vien Lietuva, – seksualinio pobūdžio paslaugos buvo teikiamos ir užsienyje. Sostinės kriminalistai, tikrindami turimą informaciją, sulaikė 6 asmenis, įtariamus turto prievartavimu (LR BK 181 str. 3 d.), pelnymusi iš kito asmens prostitucijos (LR BK 307 str. 2 d.).

Sulaikytieji, kurių amžius – nuo dvidešimt aštuonerių iki trisdešimt šešerių metų, organizavo ir vadovavo prostitucijai – patys vežėsi moteris, kurių dauguma užsienietės, seksualinio pobūdžio paslaugoms teikti, ir šias paslaugas gana atvirai reklamavo įvairiuose interneto portaluose.

...apie 30 000 eurų rasta slėptuvėse – ventiliacijos angoje, kavos virimo aparate.

Kratų metu rasta ir narkotinių medžiagų, dvi užsienio pilietės (gimusios 1997 m. ir 2003 m.) uždarytos į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (LR BK 259 str. 1 d.).

Atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose patalpose ir jų automobiliuose taip pat davė rezultatų – apie 30 000 eurų rasta slėptuvėse – ventiliacijos angoje, kavos virimo aparate. Paimti ir kiti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai bei dokumentai.

Už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų, už turto prievartavimą – laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi