Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinės kelių patruliai gruzinei priminė, kada nebegalioja užsieniečių vairuotojo pažymėjimai

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniuje kelių patruliai surengė tradicinį vairuotojų blaivumo patikrinimą, tačiau pareigūnai priekaištų turėjo tik beveik dešimtmetį Lietuvoje gyvenančiai gruzinei.
Gruzinės automobilis
Gruzinės automobilis / 15min/Pauliaus Ramanausko nuotr.
Temos: 2 Reidas Vilnius

Užsienietė pareigūnams įkliuvo apie 1 val. nakties, Pylimo gatvėje, kur buvo patikrintas jos blaivumas. Alkotesteris patvirtino gruzinės žodžius, kad prieš sėsdama prie vairo automobilio jo nevartojo.

Tačiau pareigūnų dėmesį patraukė prabangaus „Mercedes-Benz“ vairuotojos pažymėjimas.

Nors užsienietė Lietuvoje gyvena jau devynerius metus, tačiau lietuviško pažymėjimo kelių patruliui ji pateikti negalėjo. Pareigūnas jai ilgai ir kantriai aiškino, kodėl jos gruziniškas pažymėjimas – nebegalioja.

Vidaus reikalų ministro įsakymas nurodo, kad pragyvenęs 185 dienas Lietuvoje užsieniečiai vairuotojai privalo išlaikyti teorijos ir praktikos egzaminus bei pasikeisti pažymėjimą.

Akivaizdu, kad gruzinė to nebuvo padariusi, todėl bus baudžiama lyg vairavusi be teisės sėsti prie savo „Mercedes-Benz“ vairo. Kokios nuobaudos sulauks užsienietė, spręs teismas.

Tiesa, paimti gruzinės automobilio atvykęs lietuvis taip pat prajuokino pareigūnus. Jis sukėlė įtarimų teigdamas, jog užmiršo vairuotojo pažymėjimą, tačiau pareigūnai abejones išsklaidė patikrinę vyro asmens duomenis.

Kitiems vairuotojams pareigūnai didesnių priekaištų neturėjo, tačiau tokius ir panašius blaivumo patikrinimus ruošiasi rengti ir toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas