Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės verslininkai sučiupo mokesčius slėpusius autodetalių prekeivius

Vilniaus policijos kriminalistai po ilgalaikio tyrimo, pradėto gavus informaciją, nustatė, kad mažmenine prekyba besiverčiančios įmonės akcininkas ir direktorius, prekiaujantis naujomis automobilių detalėmis iš Vokietijos, įmonės veiklą organizavo taip, kad didžioji dalis bendrovės gaunamų pajamų buvo neapskaitoma įmonės buhalterinėje apskaitoje.
Pinigai
Asociatyvi iliustracija / 123RF.com nuotr.

Nustatyta, kad įtariamieji veikė pagal schemą ‒ naudojosi Lietuvoje bei užsienyje registruotų bendrovių vardu ir, klastodami buhalterinius duomenis, sugebėjo nuslėpti tikrus pirktų bei parduotų autodetalių kiekius, už jų pardavimą gautas pajamas ir tuo pačiu nesumokėti valstybei priklausančių mokesčių.

Sostinės Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė dviejų bendrovių direktorius. Įmonėse bei įtariamųjų asmenų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai ir daiktai. Vieno iš įtariamųjų asmenų gyvenamojoje vietoje rasta 30 000 eurų, pareigūnai aiškinasi šių pinigų kilmės teisėtumą.

Sulaikyti asmenys įtariami nusikalstamomis veikomis, už kurias Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta bausmė iki 8 metų laisvės atėmimo. Šiuo metu nustatinėjama valstybei padaryta žala, ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 220 str. 2 d., 222 str. 1 d.).

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento