Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stebuklas ar atsitiktinumas: per porą savaičių skuodiškis išgelbėjo 4 žmones

Vos prieš tris savaites Šventosios paplūdimyje gelbėjęs skęstančią moterį su dukra, antradienį Skuodo tvenkinyje Skuodo rajono PK Veiklos skyriaus viršininkas Artūras Tiškus iš vandens ištraukė dvi skęstančias mergaites.
Artūras Tiškus, Skuodo rajono Policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas, per pora savaičių iš vandens telkinių ištraukė keturis žmones.
Artūras Tiškus, Skuodo rajono Policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas, per pora savaičių iš vandens telkinių ištraukė keturis žmones. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Apie 15 val. Skuodo r. PK pareigūnai – Veiklos skyriaus viršininkas Artūras Tiškus bei Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Audrius Apulskis, būdami neuniformuoti, vykdė prevencinę priemonę, per kurią vykdyta viešosios tvarkos pažeidimų ir alkoholinių gėrimų vartojimo prie vandens telkinių kontrolė.

Vaikštinėdami paplūdimyje, kiek atokiau nuo kranto, prie daugelio pamėgto tiltelio, pareigūnai pastebėjo dvi keistai besielgiančias – lyg skęstančias mergaites. Jos tai išnirdavo, tai panirdavo po vandeniu. Supratęs, kad tai nėra tik žaidimas, A. Tiškus nedvejodamas nė sekundės su visais rūbais puolė į vandenį gelbėti skęstančiųjų.

Laimė, viskas baigėsi gerai ir abi mergaitės sėkmingai ištrauktos į krantą.

Kaip paaiškėjo vėliau – viena iš buvusių vyresniųjų mergaičių nušoko nuo tiltelio, o jai iš paskos nušoko ir kita, kuri dar nemokėjo plaukti. Nepasiekdama dugno, plaukti nemokanti mergaitė bandė įsikibti į kiek anksčiau nušokusią draugę, o ši, neišlaikydama svorio, vis grimzdo po vandeniu.

Džiugu, kad ši istorija baigėsi laimingai ir abi skendusios mergaitės dabar yra saugios savo namuose.

Pareigūnai primena: vaikai iki 14 metų negali maudytis be suaugusiųjų priežiūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas