Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stringantis gimnazisto nužudymo Panevėžyje tyrimas: klausimų tebėra daugiau nei atsakymų

Gruodžio 10-os dienos vakare Panevėžį ir visą Lietuvą sukrėtęs nepilnamečio vaikino nužudymas kol kas apipintas daugybe nežinomųjų. Sulaikytų asmenų vis dar nėra, nerastas ir nužudymo įrankis. Nors policijos pareigūnai teigia dedantys visas pastangas nusikaltimui išaiškinti, tačiau jokių naujienų jie pasakyti negali praėjus net ir trims savaitėms po įvykio.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

Kraupus nusikaltimas įvykdytas gruodžio 10-osios vakarą Panevėžyje, automobilių stovėjimo aikštelėje prie Dariaus ir Girėno 21-ojo namo. Čia, tiesiai po aikštelės apšvietimo žibintu, aptiktas kraujo baloje gulintis vaikinas.

Atvykę medikai niekuo padėti jaunuoliui nebegalėjo – vaikinas buvo miręs. Paaiškėjo, kad aukos gyvybė užgeso nuo vienintelio dūrio į kaklo sritį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Po nusikaltimo įvykio vietą apgulė gausios policijos pareigūnų pajėgos. Policija bandė įtariamąjį susekti karštomis pėdomis, tačiau tą patį vakarą paieškos buvo bevaisės.

Maža to, kelias dienas šukavę aplinkinius kiemus ir visą rajoną pareigūnai nerado ir nužudymo įrankio. Eksperto išvadose minimas peilis, kaip ir pats žudikas, dingo tarsi į vandenį.

VIDEO: Panevėžyje nužudytas nepilnametis

Kraupus nužudymas sukrėtė Panevėžį ir visą Lietuvą. Kam ir dėl kokių priežasčių užkliuvo namo ėjęs septyniolikmetis, Panevėžio 5-osios gimnazijos vienuoliktokas?

Panevėžio 5-osios gimnazijos vadovė Daiva Dapšauskienė pasakojo, kad nežinomų nusikaltėlių ar nusikaltėlio auka tapęs vaikinas niekada jokių problemų nekėlė ir buvo charakterizuojamas teigiamai. Taip pat teigiamai vadovė atsiliepė ir apie vaikino šeimą.

„Skaudu išgirsti, kad jaunas žmogus šitaip, tokiomis baisiomis aplinkybėmis atsisveikina su gyvenimu. Aš jam nedėsčiau, bet mokytojai ir bendraklasiai jį apibūdina kaip labai nuoširdų, paslaugų, labai mandagų, visada besišypsantį, jaučiantį pagarbą ir suaugusiems, ir bendraamžiams. Jis buvo geras, doras, sąžiningas žmogus.

Keisčiausia ir yra tai, kad geri žmonės patenka į tokias aplinkybes.

Keisčiausia ir yra tai, kad geri žmonės patenka į tokias aplinkybes. Skambinau jo mamai ir tėčiui, pareiškiau užuojautą, bet šią akimirką aš nenoriu gilintis į aplinkybes. Yra žmonės, kurie turi tą darbą dirbti ir tegu policija išsiaiškina, kokios buvo priežastys ir aplinkybės. Su mama tik pasikalbėjome apie tą tragišką momentą, tragišką situaciją. Šokiruoja ta beprasmybė. Žmogus džiaugėsi gyvenimu, norėjo gyventi. Beprasmiška. Net nežinau kaip pakomentuoti tą smurtą, kuris yra nepateisinamas“, – netrukus po tragedijos sakė D.Dapšauskienė.

Panašu, kad šie klausimai vis dar kyla ir nusikaltimą tiriantiems pareigūnams, kadangi iki šiol visuomenei apie kokius nors teigiamus pokyčius tyrime nepranešama.

„Pareigūnai intensyviai tęsia ikiteisminį tyrimą, tikrindami ir atmesdami anksčiau keltas galimas nusikaltimo versijas, apklausdami galimus liudytojus, tikrindami visuomenės pateiktą informaciją, analizuodami įvykio vietoje surinktus įrodymus, dėlioja nusikaltimo schemas.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams, kurie aktyviai reagavo į policijos prašymą ir pateikė turimą informaciją, bei prašo tų, kurie matė šį įvykį, nedvejoti ir kreiptis į artimiausią policijos įstaigą“ , – apie tyrimo eigą informavo Panevėžio apskrities VPK atstovė spaudai Rasa Galkauskienė.

Iškart po nužudymo žiniasklaida citavo kelis liudininkus, kurie tikino girdėję kelių žmonių balsus, triukšmą, panašų į konfliktą, tačiau įtariamojo ar įtariamųjų kol kas niekas neprisipažino matęs.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nors iki šiol Panevėžio pareigūnams visus pastaruoju metu įvykdytus nužudymus pavykdavo atskleisti per keletą dienų ar net valandų, tačiau panašu, kad šįkart tyrimas stringa.

Be abejonės, kur kas sunkiau yra tirti nužudymą, kai jis neturi jokios priešistorės – anksčiau buvusių dviejų šalių nesutarimų, konfliktų.

Natūralu, kad spontaniškas ir neplanuotas nusikaltimas, jei įtariamojo nepavyksta susekti karštais pėdsakais, pasmerktas trukti ilgiau.

Kokia šio nužudymo priešistorė, jei tokia buvo apskritai – pareigūnai neatskleidžia. Telieka tikėtis, kad nusikaltimą narpliojantys tyrėjai žino daugiau, negu šiuo metu gali pasakyti visuomenei, ir artimiausiu metu žudiko veidą bus galima išvysti teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento