Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 15 /15:17

STT agentu apsimetęs sukčius galėjo padaryti ir daugiau panašių nusikaltimų

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos automobilį pavogęs jaunuolis namuose turėjo ir daugiau suklastotų dokumentų. Kriminalistai įtaria, kad sulaikytasis galėjo padaryti panašių nusikaltimų.
Vilniaus savivaldybės mašiną vagišius pavogė pateikdamas suklastotą STT dokumentą
Vilniaus savivaldybės mašiną vagišius pavogė pateikdamas suklastotą STT dokumentą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Trečiadienio rytą į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją atėjo jaunas vyras, kuris prisistatė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentu. Jis pareiškė, kad privalo paimti tarnybinį automobilį „Volkswagen Passat“, nes atlieka operatyvinį tyrimą. Vaikinas parodė ženklelį ir pažymą apie mašinos konfiskavimą.

Pažyma, kurią parodė apsimetėlis STT agentas
Pažyma, kurią parodė apsimetėlis STT agentas

„Savivaldybės tarnautojas, kuris atidavė automobilio raktelius, anksčiau buvo matęs STT agento pažymėjimą. Jam nesukėlė abejonių. Ir pažyma buvo su visais rekvizitais, parašu, STT atspaudu“, – 15min pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas.

Po kelių valandų į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją paskambino vienos Kaišiadorių degalinės darbuotojai, kurie pranešė, kad tarnybinis automobilis paspruko nesusimokėjęs už degalus.

Tik tada paaiškėjo, kad jaunuolis buvo apsimetėlis, o jo pateikti dokumentai – klastotės.

Atlikus kratas jo namuose buvo rasta daugiau įdomių daiktų ir suklastotų dokumentų. Įtariame, kad panašaus pobūdžio nusikaltimų galėjo būti ir daugiau, – sakė R.Kiškis.

„Padedami kolegų iš Kaišiadorių per kelias valandas sulaikėme įtariamąjį ir grąžinome automobilį savivaldybei“, – 15min sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato laikinasis vadovas Rolandas Kiškis.

Policija sulaikė 1997 metais gimusį Kaišiadorių rajono gyventoją.

„Atlikus kratas buvo rasta daugiau įdomių daiktų ir suklastotų dokumentų. Įtariame, kad panašaus pobūdžio nusikaltimų gali būti ir daugiau. Plačiau komentuoti negaliu, nes tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga“, – sakė R.Kiškis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės.

Sulaikytasis anksčiau neturėjo reikalų su teisėsauga.

STT atsiribojo nuo incidento

Atsakingai pareiškiame, kad STT pareigūnai nėra niekaip susiję su savivaldybėje įvykusiu įvykiu. Norime paraginti visuomenę būti budriems ir nepasiduoti tokio pobūdžio sukčiavimams, – rašoma pranešime.

Ketvirtadienio popietę STT išplatino pranešimą spaudai, kuriame atsiribojo nuo šios situacijos.

„Atsakingai pareiškiame, kad STT pareigūnai nėra niekaip susiję su savivaldybėje įvykusiu įvykiu. Norime paraginti visuomenę būti budriems ir nepasiduoti tokio pobūdžio sukčiavimams“, – rašoma pranešime.

STT teigia, kad tik labai retais atvejais naudojasi kitų fizinių ar juridinių asmenų turtu. Tokie veiksmai gali būti susiję tik su grėsme žmonių gyvybei ar kitomis rimtomis situacijomis.

„Prisistatydami STT pareigūnai parodo pareigūno ženklą. Kiekvienas ženklas turi pareigūną identifikuojantį numerį“, – rašome pranešime.

TAIP PAT SKAITYKITE: STT agentu prisistatęs sukčius nušvilpė Vilniaus miesto savivaldybės automobilį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito