Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

2016 09 15 /15:16

STT agentu prisistatęs sukčius nušvilpė Vilniaus miesto savivaldybės automobilį

Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje nutiko neįprastas incidentas. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentu prisistatęs sukčius nušvilpė tarnybinį automobilį. Savivaldybės tarnautojai klastą suprato tik tada, kai vyriškis nesumokėjęs paspruko iš vienos degalinės Kaišiadoryse.
Vilniaus savivaldybės mašiną vagišius pavogė pateikdamas suklastotą STT dokumentą
Vilniaus savivaldybės mašiną vagišius pavogė pateikdamas suklastotą STT dokumentą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tai nutiko trečiadienio rytą. Į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją atėjęs vyras prisistatė STT agentu.

Jis parodė pažymėjimą ir pažymą, kurioje rašoma, kad tarnybinis automobilis „Volkswagen Passat“ nusavinamas operatyviniais tikslais. Vyriškis pasakojo, esą atliekamas slaptas tyrimas, o mašina yra įkaltis.

Pažyma, kurią parodė apsimetėlis STT agentas
Pažyma, kurią parodė apsimetėlis STT agentas

„Savivaldybės tarnautojas, kuris atidavė automobilio raktelius, anksčiau buvo matęs STT agento pažymėjimą. Jam nesukėlė abejonių. Ir pažyma buvo su visais rekvizitais, parašu, STT atspaudu“, – 15min pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas.

Kruopščiai padirbti dokumentai nesukėlė abejonių, todėl Vilniaus miesto savivaldybės darbuotojai atidavė automobilį apsimetėliui.

Apgaulę jie suprato tik po kelių valandų.

„Po kelių valandų į savivaldybę paskambino Kaišiadorių degalinės darbuotojai ir pasakė, kad vienas mūsų automobilis pabėgo nesusimokėjęs“, – pasakojo G.Paluckas.

Savivaldybės tarnautojas, atsakingas už automobilius, paskambino į STT. Tada jis sužinojo, kad tokia slapta operacija nėra vykdoma ir tikri agentai neėmė jokio savivaldybės automobilio.

Savivaldybės tarnautojas, atsakingas už automobilius, paskambino į STT. Tada jis sužinojo, kad tokia slapta operacija nėra vykdoma ir tikri agentai neėmė jokio savivaldybės automobilio.

Už bendradarbiavimą su teisėsauga atsakingas vicemeras G.Paluckas apie įvykį skubiai pranešė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistams ir Policijos departamentui.

„Reikia pasakyti, kad policija dirba labai gerai. Po poros valandų vagį su automobiliu pagavo“, – sakė G.Paluckas.

Vagišius jau buvo išvažinėjęs pusę bako degalų.

Pareigūnams pavyko jį sučiupti, nes vyriškis neišjungė savo mobiliojo telefono ir toliau bendravo su Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojais.

„Jis ir toliau telefonu kalbėjo, kad vykdo operaciją, kad greitai grąžins automobilį“, – sakė G.Paluckas.

Įtariamasis buvo sulaikytas Kaišiadorių rajone, tarnybinis automobilis „Volkswagen Passat“ grąžintas Vilniaus miesto savivaldybės administracijai.

Vilniaus apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

STT atsiribojo nuo incidento

Ketvirtadienio popietę STT išplatino pranešimą spaudai, kuriame atsiribojo nuo šios situacijos.

„Atsakingai pareiškiame, kad STT pareigūnai nėra niekaip susiję su savivaldybėje įvykusiu įvykiu. Norime paraginti visuomenę būti budriems ir nepasiduoti tokio pobūdžio sukčiavimams“, – rašoma pranešime.

STT teigia, kad tik labai retais atvejais naudojasi kitų fizinių ar juridinių asmenų turtu. Tokie veiksmai gali būti susiję tik su grėsme žmonių gyvybei ar kitomis rimtomis situacijomis.

„Prisistatydami STT pareigūnai parodo pareigūno ženklą. Kiekvienas ženklas turi pareigūną identifikuojantį numerį“, – rašome pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas