Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

STT buvęs sulaikytas Kauno suaugusiųjų mokymo centro vadovas įstaigai vadovauja, tačiau į centrinį pastatą įžengti negali

Keistoje situacijoje atsidūrė dėl įtarimų neskaidria veikla nuo pareigų nušalintas Kauno suaugusiųjų mokymo centro vadovas Vitalijus Vėteris – įtariamasis vėl dirba direktoriumi, bet jam draudžiama įkelti koją į centrinį įstaigos pastatą, antradienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

„Kadangi mokymo centras turi daugiau pastatų, jis persikėlė į kitą pastatą ir toliau sau dirba. Jei įmonė turėtų vieną pastatą, kardomoji priemonė ir vadovavimas įstaigai būtų nesuderinami“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Ratkelis.

Pasak „Kauno dienos“, prieš kurį laiką D.Ratkelis vadovavo darbo grupei, kuri, remdamasi miesto savivaldybės vidaus audito išvadomis, siūlė V.Vėteriui skirti drausminę nuobaudą. Tuomet gana netikėtai paaiškėjo, kad direktorius turi stiprų politinį užnugarį, kuriame ypač ryškus partijos Tvarka ir teisingumas profilis.

V.Vėteris septynioms paroms buvo suimtas 2010 metų rudenį po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno skyriaus pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą. Direktorius buvo sulaikytas savo kabinete, kai, kaip įtariama, iš kompiuterine technika prekiaujančios įmonės atstovo paėmė kyšį, kaip padėką už laimėtą viešųjų pirkimų konkursą. Mokymo įstaigos direktorius taip pat buvo įtariamas ėmęs kyšius iš jo vadovaujamame centre besimokančių asmenų.

V.Vėteris tikina kyšių neėmęs ir įstatymams nesijaučiantis nusikaltęs.

Į savo vadovaujamos įstaigos pagrindinį pastatą teisės įžengti neturintis V.Vėteris tvirtino, kad ši aplinkybė visiškai netrukdo efektyviai vadovauti įstaigai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas