Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

STT: čekiukų skandale teismas priėmė sprendimą dėl V.Krivicko, D.Zdanavičienei ir D.Radkevičiui – įtarimai

Priimtas naujas sprendimas dėl galimai netinkamo savivaldybių tarybų narių lėšų naudojimo, antradienį popiet skelbia Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Pastarosiose bylose teisėsaugos akiratyje atsidūrė ir vadinamojo čekiukų skandalo „herojais“ tapo tuometis Marijampolės savivaldybės tarybos narys Vilius Krivickas, Birštono savivaldybės tarybos narė Daina Zdanavičienė ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Darius Radkevičius.
Vilius Krivickas
Vilius Krivickas / Nuotr. iš vrk.lt

Kauno apygardos teismas patenkino Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir kaltu dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo bei disponavimo jais pripažino buvusį Marijampolės savivaldybės tarybos narį Vilių Krivicką.

Jam teismas skyrė galutinę 8 tūkst. eurų baudą ir baudžiamojo poveikio priemonę – 4 metams atėmė teisę būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir jų įstaigų, įmonių renkamas ar skiriamas pareigas.

Taip pat įtarimai dėl korupcinių nusikaltimų pareikšti Birštono savivaldybės tarybos narei Dainai Zdanavičienei ir buvusiam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Dariui Radkevičiui.

Baudžiamasis įsakymas įsiteisėjęs

Baudžiamosios bylos duomenimis, V. Krivickas nuo 2019 m. balandžio mėn. iki 2023 m. balandžio mėn., eidamas Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas, piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, Marijampolės savivaldybės administracijai padarė beveik 2 tūkst. 300 eurų žalą. Priimtas baudžiamasis įsakymas jau yra įsiteisėjęs.

4 tūkst. 500 eurų žala

Kitų tyrimų duomenimis, buvę ir esami tarybų nariai galimai suklastojo tikrus dokumentus, juose įtvirtindami tikrovės neatitinkančius duomenis apie patirtas išlaidas, nesusijusias su tarybos nario veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos.

D. Zdanavičienė Birštono savivaldybės administracijai galimai padarė beveik 4 tūkst. 500 eurų žalą. Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo bei disponavimo jais.

D. Radkevičius Vilniaus miesto savivaldybės administracijai galimai padarė beveik 1 tūkst. 500 eurų žalą. Jam pareikšti įtarimai dėl turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo bei disponavimo jais.

Suprasti akimirksniu

  • STT atliekamus ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo 2019–2023 m. kadencijos laikotarpiu kontroliuoja atitinkamų apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorai.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių galimai netinkamo savivaldos lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas