Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

STT sulaikytam Kauno vicemerui Kęstučiui Kriščiūnui pateikti įtarimai

Kauno miesto vicemerui socialdemokratui Kęstučiui Kriščiūnui pateikti įtarimai, dalyvaujant advokatui jis apklaustas kaip įtariamasis. Tai BNS antradienį sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vladimiras Kakoškinas.
K.Kriščiūnas įsitikino, jog baseino patalpos statomos pernelyg lėtai.
K.Kriščiūnas

„Ikiteisminio tyrimo veiksmų mes nekomentuojame“, – sakė prokuroras, paklaustas, kokie konkrečiai įtarimai pateikti vicemerui K.Kriščiūnui. Prokuroras taip pat nepasakė, ar pateikti įtarimai kartu su vicemeru toje pačioje byloje pirmadienį sulaikytiems asmenims. Pasak V.Kakoškino, K.Kriščiūnas naktį praleido areštinėje.

Areštinėje naktį praleido ir kiti pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnų sulaikyti asmenys – K.Kriščiūno visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė, Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių vadovai: Tomas Pilvinis („Panemunės butų ūkis“) ir Algimantas Puidokas („Automobilių stovėjimo aikštelės“).

Dienraštis „Lietuvos rytas“ skelbia, kad tyrėjai prasitarė, jog K.Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“, o jos vadovai pernelyg nesipriešino.

K.Kriščiūnas išsaugojo vicemero postą po pernai spalį įvykusio valdžios perversmo miesto savivaldybėje. Jis kuravo aplinkos gerinimo ir ekologijos sritis, ekonominę plėtrą ir investicijas, miesto ūkio klausimus, vykdė savivaldybės turto ir statybų priežiūrą, urbanistikos ir architektūros bei verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymo sritis.

Kreipsis į teismą dėl suėmimo

Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė informavo, kad Kauno teisėsaugos pareigūnai trečiadienį kreipsis į teismą, prašydami skirti kardomąjį suėmimą visiems sulaikytiesiems asmenimis.

15min.lt primena, kad pirmadienį STT Kauno valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo sulaikė socialdemokratą 42 metų K.Kriščiūną, jo bendrapartiečius Z.Zalagėnaitę ir T.Pilvinį, A.Puidoką.

Įtariama, kad neteisėtai buvo naudojamos savivaldybei priklausančių įmonių lėšos. Visų sulaikytųjų darbo vietose buvo atliktos kratos, krata atlikta ir Z.Zalagėnaitės gyvenamojoje vietoje. Kratų metu paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas