Su mergina griovy atsidūrusį girtą „Škodos“ vairuotoją gelbėti puolė apdujęs traktorininkas

Šalčininkų rajone girtą „Škodos“ vairuotoją iš griovio gelbėjo ir namo tempė apsvaigęs traktorininkas. Pakeliui abu KET pažeidėjai neišvengė akistatos su uniformuotais angelais sargais.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vilniaus VPK nuotr.

Neblaivaus vairuotojo ir jo keleivės rytinė kelionė baigėsi griovyje, maža to, avariją patyrusio ekipažo nariai nerado geresnio gelbėtojo, nei apdujęs traktorininkas.

Šalčininkų rajono gyventojų noras vairuoti girtiems nė kiek nemažėja, pastebi Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

Liepos 19 d. 7 val. 19 min. buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkų r., Akmenynės sen., prie Duksių k., apsivertė automobilis „Škoda“, kurio vairuotojas galimai neblaivus. Užbėgant įvykiams už akių – laimė, nei vairuotojas, nei keleivė avarijos metu nenukentėjo.

Traktorininkas „gelbėtojas“ kalbėjo nerišliai, o iš burnos sklido alkoholio kvapas.

Policijos pareigūnams vykstant į įvykio vietą, kelio Akmenynė–Duksiai 2-ame km, buvo pastebėtas traktorius MTZ 82, kurio vairuotojas lanksčiąja vilktimi tempė automobilį „Škoda Octavia“. Abi transporto priemonės buvo sustabdytos patikrinimui. Paaiškėjo, kad MTZ traktoriaus vairuotojas tempė būtent tą patį „Škoda“ automobilį, kuris prieš tai buvo pastebėtas apvirtęs griovyje.

Prie „Škoda“ vairo sėdėjo 29-erių metų amžiaus vyras, Vilniaus miesto gyventojas, neturintis teisės vairuoti transporto priemonės. Kartu su vyru važiavo jo mergina, vietos gyventoja.

Patikrinus alkoholio matuokliu, vairuotojui nustatytas 2,14 promilės apsvaigimas.

Vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281¹ str. 1 d. Įtariamajam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Automobilis uždarytas į saugojimo aikštelę ir, tikėtina, bus konfiskuotas.

Toliau aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad traktorių MTZ vairavo 65-erių metų vyras, Akmenynės sen., Kurmelionių k., gyventojas.

Būtent jo elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų dėl jo sugebėjimų toliau vairuoti sunkiasvorę žemės ūkio techniką, kadangi kalbėjo nerišliai, o iš burnos sklido alkoholio kvapas. Pareigūnų nuojauta neapgavo – alkoholio matuoklis parodė 1,24 prom.

Traktorininko atžvilgiu pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena, jam gresia bauda iki 1100 eurų ir traktorininko pažymėjimo atėmimas iki 1,5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito