Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 22

Sukčės šlovės besikratanti Emilė pakeitė vardą, bet ne elgesį: 9 kartą nuteista keliaus į kalėjimą

Klaipėdos teisme vėl linksniuota Faustos Kleinauskaitės-Pilinkienės pavardė. Jauna mama yra pasikeitusi vardą, ištekėdama – ir pavardę, tačiau viešojoje erdvėje dar likę įrašų apie moters darbelius. Aštuonis kartus teista moteris prisidirbo netgi tuo metu, kai buvo nuteista lygtinai, turėjo dalyvauti elgesį keičiančiose programose. Šią savaitę Klaipėdos apygardos teismas atmetė jos skundą taip pasiųsdamas ją už grotų. Tuo tarpu teisininkai suabejojo, ar daug kartų teistiems asmenims turėtų būti leidžiama keisti vardus.
Incidentas prie prekybos centro aštuonis kartus teistai klaipėdietei nutiesė kelią į įkalinimo įstaigą.
Incidentas prie prekybos centro aštuonis kartus teistai klaipėdietei nutiesė kelią į įkalinimo įstaigą. / A.Jašinskienenės/15min.lt nuotr.

Į teisėsaugos akiratį dabar 23-ejų Fausta Pilinkienė pakliuvo dar būdama paauglė. Socialiniuose tinkluose išlikę įrašų apie žmonių skundus Emile Kleinauskaite.

Būdama vos 12-13 metų ji sugebėjo maustyti suaugusias moteris, aktyvias mamų forumo dalyves. Paauglė „pardavinėdavo“ įvairius daiktus: vežimėlius, gultukus, medicininius prietaisus, net maisto papildus. Pinigus gaudavo, tačiau prekių neišsiųsdavo.

15min.lt nuotr./Viešojoje erdvėje dar likę ir dešimties metų senumo įrašai. Vis dar yra likęs atviras forumas, kuriame piktinamasi Emile Kleinauskaite.
15min.lt nuotr./Viešojoje erdvėje dar likę ir dešimties metų senumo įrašai. Vis dar yra likęs atviras forumas, kuriame piktinamasi Emile Kleinauskaite.

Sukčiavimo amatą mergina įvaldė gudriai ir prekiaudama negaliojančiais bilietais, pavyzdžiui, į „Granatos“ festivalį.

Viena moteris teisėsaugai pasakojo iš jaunos klaipėdietės pirkusi brangius vaistus, tačiau gavusi tik kelias tabletes „Validolio“.

Supratusios klastą mamos būrėsi ir kartu kreipėsi į teisėsaugą. Išlikę vieši forumų įrašai primena, kad jau prieš dešimt metų į jaunos mergaitės spąstus pakliuvusios moterys stebėjosi, kaip gudriai buvo apgautos.

Nežinia, kuriuo gyvenimo etapu Emilę pakeitė Fausta – moteris oficialiai pasikeitė vardą, ištekėdama priėmė vyro pavardę. Pati tapo mama.

Tačiau net ir sulaukusi pilnametystės ji savo įpročių maustyti žmones nepakeitė. Nuo 2018-ųjų jauna moteris teista aštuonis kartus – už sukčiavimus ir vagystes. Tačiau realios laisvės atėmimo bausmės vis išvengdavo. Teismas buvo įpareigojęs jauną moterį, kuri, kaip nurodoma, ir dirbdavo, būti vakarais namuose, dalyvauti elgesį keičiančiose programose.

Tačiau kelią už grotų jai nutiesė incidentas prie vieno Klaipėdos prekybos centro. Dėl neva ne taip pastatyto automobilio F.Kleinauskaitė-Pilinkienė puolė mušti dvi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas