Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiams pensininkai Salantuose atidavė 35 tūkst. eurų

Vakarų Lietuvoje itin suaktyvėjo sukčiai, savo aukomis pasirenkantys garbaus amžiaus senjorus. Antradienį gauti du pranešimai, kaip tokiais pat metodais veikę sukčiai apgavo pensininkus iš Plungės ir Salantų (Kretingos r.).
Laidinis telefonas
Laidinis telefonas / 15min.lt nuotr.

Antradienį apie 12 val. 25 min. į Plungės rajono policijos pareigūnus kreipėsi 74-erių moteris. Ji pasakojo, kad į namus jai paskambino vyriškis, prisistatęs esąs iš elektros tinklų.

Jis moteriai teigė, kad šioji už elektrą sumokėjo padirbtais pinigais, tad juos būtina patikrinti.

Atvykusiam 30-35 metų vyrui, prisistačiusiam policininku, moteris parodė 2,5 tūkst. eurų. Tuomet sukčius į akis papurškė ašarinių dujų, čiupo pinigus ir paspruko.

Netrukus analogiško pranešimo sulaukė ir Kretingos policijos pareigūnai. Į juos kreipėsi Salantuose (Kretingos rajono savivaldybėje) gyvenantys pensininkai.

Pagyvenę žmonės taip pat nurodė sulaukę skambučio iš neva elektros tinklų ir pranešimo apie atvykstančius pinigų tikrintojus.

Netrukus į namus užsukęs 30-35 m., apie 180 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, trumpaplaukis vyras paprašė parodyti pinigus.

Patiklus senjoras atnešė net 35 tūkst. eurų, tuomet sukčius taip pat papurškė senoliui į akis dujų ir griebęs pinigus pasišalino.

Pareigūnai įtaria, jog pinigus pagrobti galėjo tas pats asmuo, galimai jis turėjo ir bendrininką.

Šiuo metu įtariamųjų ieško gausios pareigūnų pajėgos. Mačiusius apibūdinimą atitinkantį asmenį, ar turinčius informacijos, prašome skambinti tel. 112, 8700 60804, 8700 60712.

„Primename, jog policijos pareigūnai, medikai, elektros tinklų ar socialiniai darbuotojai, niekuomet neateina į namus ir pinigų ar dokumentų netikrina. Būkite budrūs!“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento