Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 06 27 /16:55

Sulaikytas Varėnos komisaro brolis, įtariamas sumušęs ir bagažinėje įkalinęs žmogų

Varėnos rajono policijos komisariato laikinasis vadovas Saulius Dabravolskas sulaukė netikėtų žinių. Pirmadienio vakarą Varėnos areštinėje buvo uždarytas jo brolis Sigitas. Jis įtariamas sumušęs ir automobilio bagažinėje vežiojęs Pirčiupių kaimo gyventoją. Neoficialiais duomenimis, komisaras nuo bylos nusišalino tik gavęs perspėjimą iš policijos imuniteto padalinio pareigūnų. Tyrimas perduotas Alytaus policijai.
Varėnos komisaro S.Dabravolsko brolis įtariamas sumušęs ir bagažinėje vežiojęs Pirčiupių gyventoją.
Varėnos komisaro S.Dabravolsko brolis įtariamas sumušęs ir bagažinėje vežiojęs Pirčiupių gyventoją / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Mušė ir vežiojo bagažinėje

Pirmadienio vakarą Dargužių kaimo (Varėnos r.) gyventojai pastebėjo sumuštą ir kruviną vyrą. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 1980 m. gimęs Pirčiupių kaimo gyventojas.

Iki atvykstant medikams, vyriškis papasakojo, kad jį sumušė ir pagrobęs bagažinėje vežiojo Dargužių kaimo gyventojas Sigitas Dabravolskas.

Jis jį sutikęs gatvėje ir pradėjęs reikalauti, kad pirčiupietis atsiimtų prieš jį neva prieš porą savaičių parašytą pareiškimą policijai dėl sumušimo. Kad prašymas skambėtų įtikinamiau, Dargužių gyventojas pradėjo kumščiais auklėti nukentėjusį ir, uždaręs savo automobilio bagažinėje, vežiojo po apylinkes.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Varėnos komisaro S.Dabravolsko brolis sumušė ir bagažinėje vežiojo Pirčiupių gyventoją
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Varėnos komisaro S.Dabravolsko brolis sumušė ir bagažinėje vežiojo Pirčiupių gyventoją

Nuo policijos slėpėsi javuose

Gavę pranešimą apie pagrobimą ir kūno sužalojimą į įvykio vietą atvyko policijos patruliai. Pareigūnai patikrino kaimą ir jo apylinkes, bet ieškomo žmogaus neaptiko.

Tačiau įtariamam užpuolikui pasislėpti nepavyko. Policininkai jo automobilį pastebėjo šalia įvažiavimo į kaimą, kuriame jis gyvena.

Apžiūrėję šalikelėje stovintį „Audi“ automobilį patruliai jame žmonių neaptiko.

Tačiau pareigūnų akys užkliuvo už netoliese javų lauke gulinčių dviejų žmogystų. Netrukus paaiškėjo, kad taip beviltiškai slėptis bandė įtariamas užpuolikas ir su juo buvusi moteris.

Užpuolikas – Varėnos komisaro brolis, automobilyje – alus ir kontrabandinės cigaretės

Vietiniai gyventojai puikiai žinojo, kas yra užpuolikas. Šio neramaus ir problematiško vyro brolis užima aukštas pareigas Varėnos rajono policijos komisariate. Jis yra buvęs kriminalinio padalinio vadovas, dabar – Veiklos skyriaus viršininkas, o šiuo metu laikinai pavaduoja Varėnos komisariato viršininką.

Sulaikytasis atsisakė tikrintis blaivumą. Tačiau jo poelgiai aplinkiniams buvo panašūs į girto ir neadekvataus žmogaus elgesį. Automobilio viduje gulėjo mažiausiai 5 litriniai buteliai alaus ir pradėtas rūkyti kontrabandinių cigarečių pakelis.

VIDEO: Nufilmuotas automobilis, kurio bagažinėje, kaip įtariama, Varėnos komisaro brolis vežiojo sumuštą žmogų

Sulaikytasis perduotas brolio vadovaujamam komisariatui

Įtariamas užpuolikas ir kartu su juo pievoje besislėpusi draugė buvo pristatyti į Varėnos rajono policijos komisariatą. Būtent tą, kuriam dabar vadovauja įtariamojo brolis. Antrasis 33-ejų metų įtariamasis rastas savo namuose.

Neoficialiais duomenimis, įvykio tyrimas ir nagrinėjimas buvo iškart priskirtas įtariamojo brolio pavaldiniams. Tačiau po kelių valandų apie tai sužinoję Alytaus vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto padalinio pareigūnai laikinąjį vadovą perspėjo apie galimą interesų konfliktą. Po šio skambučio S.Dabravolskas nusišalino nuo tyrimo eigos kontroliavimo.

Sulaikyti įtariamieji buvo girti

Policija pranešė sulaikiusi du neblaivius įtariamuosius – 1983 metais gimusiam vyrui nustatytas 2,56 promilės girtumas, o 1984 metais gimusiam vyrui – 1,86 promilės girtumas. Jie uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įvykis perduotas tirti Alytaus policijai. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Kristina Janulevičienė BNS patvirtino, kad tyrimas perduotas siekiant objektyvumo. Ji teigė, kad abu sulaikyti vyrai šiuo metu yra Alytaus VPK areštinėje.

Pareigūnas su broliu nebendravo

„Vienas iš asmenų, padaręs nusikalstamą veiką, yra Varėnos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininko, kuris dabar laikinai eina viršininko pareigas, brolis. Todėl buvo kreiptasi, kad tą ikiteisminį tyrimą perimtų Alytus, kad viskas būtų objektyviai ištirta“, – antradienį žurnalistams Alytuje sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas, atliekantis viršininko funkcijas Alvydas Jurgelevičius.

Alytaus policijos duomenimis, nusikaltimo priežastis – ankstesni konfliktai tarp vieno iš įtariamųjų ir nukentėjusiojo.

Pasak A.Jurgelevičiaus, abu įtariamieji tebėra sulaikyti, atliekami procesiniai veiksmai. Trečiadienį ruošiamasi spręsti dėl kardomosios priemonės jiems skyrimo.

Vienas iš įtariamųjų anksčiau yra teistas už smurtavimą, o kitas kitas įtariamasis, Varėnos policijos pareigūno brolis, baustas už pasipriešinimą policijos pareigūnui ir vairavimą neblaiviam.

Alytaus policijos vadovo žiniomis, S.Dabravolskas su savo broliu kurį laiką nebendravo.

Ikiteisminį tyrimą pradėjo Varėnos policija, o jį perduoti Alytaus apskrities policijos komisariatui nuspręsta antradienio rytą, pasitarus su vyriausiuoju prokuroru. „Vyriausiojo prokuroro buvo toks sprendimas, kad perduoti į Alytų“, – sakė A.Jurgelevičius.

Jis sakė su policijoje dirbančiu įtariamojo broliu kalbėjęsis apie šį įvykį, tačiau viešai asmeninių detalių komentuoti sakė negalintis, nes „tai yra pakankamai jautru ir skaudu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas