Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti prostitutes skriaudę reketininkai

Prieš teismą stos du jauni klaipėdiečiai siūlę „apsaugą" prostitucija besiverčiančioms merginoms ir vertę jas mokėti duoklę.
Prostitutės ieško klientų.
Prostitutės ieško klientų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro ir apygardos prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl reketavimo ir prostitucija besiverčiančių merginų apiplėšimo.

Už plėšimus įsibraunant į patalpą, turto prievartavimą, pasikėsinimą neteisėtai įgyti svetimos elektroninės mokėjimo priemonės duomenis, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis bei dokumentų pagrobimą baudžiamojon atsakomybėn patraukti du anksčiau teisti uostamiesčio gyventojai – Žydrūnas G. (gim. 1978 m.) ir Kęstutis Ž. (gim. 1981 m.).

Įtariama, kad 2011 m. rugsėjo-spalio mėn. įtariamieji, gavę informacijos apie prostitucija besiverčiančias merginas, kelis kartus įsiveržė į jų nuomojamus butus ir, panaudodami grasinimus bei fizinį smurtą, reikalavo mokėti pinigus už tariamą „apsaugą“, pagrobė mobiliojo ryšio telefonus, dokumentus bei, siekdami išgryninti pinigus iš nukentėjusios mokėjimo kortelės, reikalavo pranešti jiems kortelės kodus.

Sulaikius įtariamuosius, pas vieną iš jų aptikta psichotropinių vaistų. Šiuo metu vienas įtariamasis suimtas, kitam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Nuo šių įtariamųjų nukentėjusioms prostitutėms – Radviliškio rajono gyventojai Ingai (gim. 1992 m.) ir iš Širvintų rajono į uostamiestį atvykusiai Anastasijai (gim. 1991 m.) – surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Gavę gyventojų skundų, Klaipėdos apskrities pareigūnai Klaipėdoje, Naujojo Uosto g. esančiame bute, sulaikė 2 merginas, kurios sutiko „klientui“ už 300 Lt suteikti seksualines paslaugas.

Nustatyta, kad šios merginos pažinčių portale sex.pazintys.lt reklamavo 150 Lt kainuojantį masažą, skelbėsi ieškančios vyriškių draugijos už paramą.

Šilalės rajono gyventojai Donatai (gim. 1985 m.) ir klaipėdiškei Rasitai (gim. 1969 m.) surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Už vertimąsi prostitucija merginos nubaustos pirmą kartą.

VIDEO: Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl turto prievartavimo ir kitų nusikaltimų

VIDEO: Klaipėdoje sulaikytos prostitutės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento