Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunaikintas heroino tiekimo į ES kanalas

Baltarusijos milicijos darbuotojai drauge su kolegomis iš kitų šalių sulaikė transnacionalinę nusikalstamą grupuotę, kuri tiekė stambias heroino siuntas per Baltarusiją į Europos Sąjungos šalis, pranešė Minske antradienį Baltarusijos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Aleksandras Ščiurko.
Narkotikai
Narkotikai / Policijos nuotr.
Temos: 2 Opijus Heroinas

„Sulaikyti transnacionalinės grupuotės lyderis ir septyni jos dalyviai – Kirgizijos, Kazachstano, Rusijos, Lenkijos, Lietuvos ir Vokietijos piliečiai. Ši nusikalstama transnacionalinė grupuotė tiekė heroiną į ES šalis per Baltarusijos teritoriją, – pranešė A.Ščiurko JT regioniniame seminare tema „Veiksmingų kontroliuojamų tiekimų, vykdomų siekiant užkardyti neteisėtą narkotikų apyvartą ir kovoti su ja, praktiniai aspektai“.

Pasak jo, iš grupės dalyvių buvo paimta 10 kg heroino ir 16 kg žalio opijaus.

Pažymėdamas, jog plečiasi Baltarusijos bendradarbiavimas su kitų šalių teisėsaugos institucijomis kovojant su neteisėtu narkotikų platinimu pirmasis ministro pavaduotojas pranešė, kad šiais metais Baltarusijos ir Rusijos milicijos darbuotojai, remiami kolegų iš Vokietijos, sulaikė Sankt Peterburge Baltarusijos pilietį, iš kurio paimta daugiau kaip 500 gramų kokaino.

A.Ščiurko pažymėjo, kad „aktyvėjant narkotikų verslui pasaulyje, nė viena valstybė neįstengs pati viena susidoroti su šia problema neteisėtu narkotikų platinimu. Baltarusija aptiko tarptautinio narkotikų verslo pėdsakus ir ėmėsi priemonių kovoti su juo“.

„Kova su neteisėtu narkotikų platinimu yra prioritetinė Baltarusijos politikos kryptis. Šalis sudarė susitarimus ir sutartis dėl bendradarbiavimo, kovojant su neteisėtu narkotikų platinimu, su visomis NVS valstybėmis, taip pat daugeliu užsienio šalių – Izraeliu, Lenkija, Vietnamu, Kinija, Lietuva“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito