Iš Ispanijos kalėjimo – į Lietuvos: sulaikytas 17 metų užsienyje slėpęsis vaiko pagrobėjas

Į Lietuvą pargabentas nuo 2002 m. užsienyje slapstęsis mažamečio pagrobimą Plungėje įvykdęs Lukas Kerpauskas.
Mantas Adomavičius
Kalėjime pats laiką leidžiantis Mantas Adomavičius susitiks su savo pagrobėju L.Kerpausku. / Luko Balandžio nuotr.

1983 m. gimęs vyras, kuriam nusikaltimo įvykdymo metu tebuvo 18 metų, įtariamas su dar dviem bendrininkais 2001 metais Plungės mieste pagrobęs 13-metį berniuką, Mantą Adomavičių, ir iš jo medikų tėvų reikalavę išpirkos – 10 000 dolerių. Įtariamieji pagrobę vaiką surišo jo rankas lipnia juosta, nuvežė nepilnametį į negyvenamą namą Klaipėdos rajone, kur laikė jį pririšę tikėdamiesi sulauksiantys išpirkos. Tačiau netrukus vaikas buvo išlaisvintas, o įtariamieji sulaikyti.

Prasidėjus teismo procesui 1983 m. gimęs įtariamasis L.Kerpauskas paspruko į užsienį ir pareigūnai paskelbė jo paiešką visoje Europoje. Tačiau ir slapstydamasis jis neatsisakė nusikalstamos veikos – gyvendamas su padirbtais dokumentais Ispanijoje jis taip pat įtariamas įvykdęs žmogaus pagrobimą ir pasislėpęs nuo vietinės teisėsaugos atstovų. Tuomet slapstydamasis jis antrą kartą pakeitė savo tapatybę įgijęs suklastotus dokumentus. Visgi netrukus pareigūnų buvo sulaikytas ir nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme.

Praėjus septyniolikai metų po įvykdyto nusikaltimo Lietuvoje, įtariamasis vadovaujantis Europos arešto orderiu, buvo perduotas Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams. Šiuo metu vyras Klaipėdos apygardos teismo sprendimu, yra suimtas 3 mėnesiams.

Anuomet pagrobtas paauglys – tai Mantas Adomavičius, 2014-aisiais nuteistas 19-kai metų kalėjimo už verslininko Dariaus Vaisetos nužudymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento