Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 02 03 /14:12

Susikompromitavusiam Kauno vicemerui Kęstučiui Kriščiūnui durys į laisvę vėl neatsivėrė

Penktadienį Kauno apygardos teismas priėmė galutinę ir neskundžiamą nutartį nepaleisti į laisvę mėnesiui suimto Kęstučio Kriščiūno. Buvęs Kauno vicemeras ir dar trys asmenys prieš keletą savaičių buvo sulaikyti Specialiųjų tyrimų tarnybos, įtariant savivaldybės įmonių lėšų švaistymu.
Kęstutis Kriščiūnas
Kęstutis Kriščiūnas šypsojosi savo motinai ir linkėjo tvirtybės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt primena, kad sausio 31 d. Kauno apygardos teismas nepriėmė sprendimo dėl K.Kriščiūno sausio 23 d. pateikto skundo dėl jo suėmimo mėnesiui. Politiko, sustabdžiusio narystę Socialdemokratų partijoje, teigimu, jis yra nekaltas, nieko nepažeidė, todėl nėra pagrindo jį laikyti suimtą.

Teismo teigimu, išėjęs į laisvę, įtariamasis gali trukdyti ikiteisminiam procesui. Antrą pagrindą suėmimui – kad K.Kriščiūnas laisvėje vėl gali daryti panašius nusikaltimus, teismas atmetė.

Nutartį, kartu su už stiklo atitvaros esančiu įtariamuoju, išklausė K.Kriščiūno tėvai. Jiems buvęs vicemeras šypsojosi ir sakė: „Laikykitės“.

Įtariamojo advokatas Mindaugas Kukaičio anksčiau yra sakę, Kauno apylinkės teismo skirta kardomoji priemonė yra neadekvati. Tačiau advokatas nenuleidžia rankų: „Mes tikime šiuo teismu ir teisingumu“. Teisininkas žurnalistams dar kartą pakartojo, kad jo klientas jokių nusikalstamų veikų neatliko. M.Kukaitis sakė, kad buvusiam mero pavaduotojui pareikšti piktnaudžiavimai tarnyba trijuose epizoduose.

Įtaria turto švaistymu

K.Kriščiūną prieš keletą savaičių sulaikė STT pareigūnai. Taip pat buvo sulaikyti jo bendrapartiečiai visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė ir  savivaldybės įmonės „Panemunės butų ūkis“ direktorių Tomą Pilvinį bei savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių Algimantą Puidoką.

Kauno miesto apylinkės teismas nusprendė leisti mėnesiui suimti politika ir A.Puidoką. Kitiems sulaikytiesiems  pritaikytos švelnesnės kardomosios priemonės. A.Puidokas, atsižvelgiant ir į jo prastą sveikatos būklę – vyras yra patyręs kelis insultus, skundžiasi aukštu kraujospūdžiu, paleistas sausio 26 d.

Pasak STT, asmenys sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. STT įtaria, kad neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

Buvęs vicemeras neigia jam pareikštus įtarimus, tvirtina nepadaręs jokio nusikaltimo. Jis sustabdė savo narystę Socialdemokratų partijoje ir, per savo advokatą Mindaugą Kukaitį, paprašė jį atleisti iš vicemero pareigų. Miesto taryba vienbalsiai jo prašymą patenkino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas