Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 06 /14:22

Šūviu į „Rimi“ apsaugininko pastabą dėl kaukės atsakęs vilnietis šaukiamas į teismą

Sostinės parduotuvėje „Rimi“ kilęs konfliktas dėl nedėvimos kaukės baigėsi šūviais. Nukentėjusysis, apsaugos darbuotojas, pernai rudenį dėl sužalojimų buvo paguldytas į ligoninę, įtariamasis atsidūrė areštinėje. Dabar byloje naujas etapas – medžiaga ištirta ir perduota į teismą.
Įvykio vietoje
Vilniuje „Rimi“ lankytojas sužeidė apsaugininką. Iš konflikto vietos jis nepasišalino, policija ten jį ir sulaikė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šūvis į „Rimi“ apsaugininką ištirtas – vilniečiui teks pasiaiškinti prieš teisėjus. Ikiteisminis tyrimas dėl didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio pernykščio įvykio baigtas: byla perduota į teismą.

Konfliktas tarp apsaugos darbuotojo ir lankytojo (gimusio 1979 m.) dėl parduotuvėje, L.Asanavičiūtės g., Vilniuje, nedėvimos kaukės kilo dar 2021 m. spalio 19 d. Tuo metu kaukių dėvėjimas buvo privalomas.

Įpykęs lankytojas po jam pareikštos pastabos sumušė apsaugininką, o pastarajam bandant mušeiką sulaikyti, šis lauke, prie parduotuvės, šovė į apsaugos darbuotoją iš neteisėtai turėto šaunamojo ginklo „Glock“.

Sužeistas apsaugininkas buvo pristatytas į ligoninę, vėliau jam nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas.

Šio nusikaltimo padarymu įtariamas asmuo buvo sulaikytas įvykio vietoje. Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas, įvertinęs surinktų įrodymų visumą, paskyrė jam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Vėliau kardomoji priemonė švelninta.

Gresia laisvės atėmimas

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminio tyrimo veiksmų visumą, apklausę daugybę liudytojų, taip pat paskyrę daugybę ekspertizių ir sulaukę ekspertų išvadų, 2022 m. lapkričio 30-ąją šį ikiteisminį tyrimą perdavė į teismą.

„Sunkus sveikatos sutrikdymas“ reglamentuojamas LR Baudžiamojo kodekso 135 straipsnyje. Jo 1-ojoje dalyje rašoma: tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo neteko regos, klausos, kalbos, vaisingumo, nėštumo ar kitaip buvo sunkiai suluošintas, susirgo sunkia nepagydoma ar ilgai trunkančia liga, realiai gresiančia gyvybei ar stipriai sutrikdančia žmogaus psichiką, arba prarado didelę dalį profesinio ar bendro darbingumo, arba buvo nepataisomai subjaurotas nukentėjusio asmens kūnas, baudžiamas laisvės atėmimu iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas