Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švenčionių rajono policijos pareigūnai išgelbėjo skęstantį vyrą

Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai išgelbėjo vandens telkinyje skendusį vyriškį.
Plonas ledas
Plonas ledas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, ketvirtadienį apie 12 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas Vladimiras Volujevičius  ir tyrėjai Marius Šapovalas, Aleksandras Pliavgo, Laimonas Vainickas darbo metu važiavo tarnybiniu automobiliu „Mitsubichi Pajero“ ir kelyje Pabradė–Prienai, Karkakažiskės kaime esančiame tvenkinyje pastebėjo skęstantį vyriškį.

Apie įvykį pareigūnai nedelsdami pranešė medikams ir ugniagesiams gelbėtojams, o patys, nė akimirksniu nesudvejoję ir rizikuodami savo gyvybe, puolė jo gelbėti. Pareigūnai veikė labai apgalvotai ir operatyviai.

Atsinešę iš artimiausio namo kopėčias, pririšo virve jas prie automobilio, po to A.Pliavgo, stumdamas kopėčias prieš save, ėmė šliaužti ledu link skęstančiojo. Kolegos laikė virvę ir sekė kiekvieną jo judesį, buvo pasirengę  netikėčiausiam atvejui.

Drąsūs vyrai tuo metu negalvojo apie grėsmę gyvybei, juos skatino žmogiška pareiga. Gerai apgalvoti pareigūnų veiksmai išgelbėjo žmogaus gyvybę. 36-erių metų sušalusį ir nusilpusį vyrą policijos pareigūnai perdavė atvykusiems greitosios medicinos pagalbos medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas