Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tai buvo neįtikėtinai paslaugus nusikaltėlis“: nuteistas, kažkiek ir pats jaučiasi kaltas

Spalio 8 d. Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 44 metų nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčiam vyrui, kuris buvo sugalvojęs prasimanyti pinigų, apvaginėjant neteisėta veikla užsiimančią moterį. Daugiau nei 10 kartų už įvairius nusikaltimus teistam vyrui teismas skyrė vienerius merus ir 8 mėnesius nelaisvės.
Vagystė
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyro pramanas prasigyventi, apvaginėjant neteisėta veikla užsiimančią senjorę, atvedė jį į belangę, pasakoja Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyris.

Tai buvo neįtikėtinai paslaugus nusikaltėlis – po paskutinio pasikėsinimo apvogti jis šeimininkės paprašė atsuktuvo sugadintam langui sutaisyti, pažymima pranešime.

Išgirdęs šeimininkės priekaištą, kad sugadino langą, vyras geranoriškai pasišovė jį sutvarkyti ir paprašė atsuktuvo.

Šių metų sausio 22-osios vidurdienį vienoje Šiaulių sodų bendrijoje, svetimuose namuose, sulaikytas nusikaltėlis atskleidė motyvą, kodėl jis brovėsi į 80-metės moters, o ne kitus šalia esančius namus. Pasirodo, anksčiau čia jis buvo pirkęs kontrabandinių cigarečių ir alaus. Apie moters neteisėtą prekybą byloja ir Administracinių nusižengimų registras, kuriame figūruoja jos pavardė bei jai skirtos baudos už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą bei realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką.

Prie nelegalios „parduotuvės“ vyrą sausio 17-osios vakare atvedė ne tik cigarečių ar alkoholio poreikis, bet ir planas prasimanyti pinigų, gąsdinant senjorę. Jis prisistatė policijos pareigūnu ir pabandė būti įtaigus, rodydamas kažkokį popiergalį, neva pareigūno tarnybinį pažymėjimą. Moteris suprato, kad tai – ne policijos pareigūnas ir pagąsdino, kad ji pati tuoj iškvies policiją.

Tačiau vyro tai neišgąsdino, jis jėga įsibrovė į moters namus ir pareikalavo pinigų. Pamatęs ant lovos gulinčią piniginę, iš jos ištraukė 200 eurų, pačiupo 4 alaus bei du likerio butelius ir išėjo. Nukentėjusioji į policiją nesikreipė.

Po keleto dienų, sausio 21-osios vidurdienį, „policijos pareigūnas“ vėl apsireiškė. Praėjęs pro kieme sniegą kasusią moterį, jis pasuko tiesiai į namo vidų. Iš virtuvėje ant stalo gulėjusios senjorės piniginės jis pasisavino 100 eurų. Moteris policijai apie vagystę ir vėl nepranešė. Kaip ir tikėjosi vagis, moteris bijojo, kad paaiškės faktai dėl jos neteisėtos veiklos.

Naudodamasi šia baimės korta, vyras pas moterį užsuko ir kitą dieną. Šeimininkė buvo užsirakinusi. Vyras, belsdamas į langą, reikalavo jį įleisti į vidų. Moteris išsigandusi, kad vėl bus apvogta, paskambino savo anūkei ir pranešė, kad į jos namus braunasi vagis. Po to ji išgirdo smūgius į langą ir pamatė, kad įsibrovėlis – jau viduje.

Reikalaudamas pinigų, jis naršė po sekciją, o išgirdęs šeimininkės priekaištą, kad sugadino langą, vyras geranoriškai pasišovė jį sutvarkyti ir paprašė atsuktuvo. Tačiau sutaisyti nebespėjo, nes jį sulaikė operatyviai atvykę moters giminaičiai, kurie sulaikytąjį perdavė iškviestiems policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas